Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BORISAV ZORNIĆ (35) UBIO SVOJE TEK ROĐENO DETE

Iz verskih razloga bacio bebu kroz prozor!

Autor: Enis Sadiku / Kurir | 10.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

„U pomoć, bacio mi je bebu kroz prozor! Ubio je moju malu Nataliju! Komšije, pomagajte, hoće sada da ubije decu i mene!“, bežeći niz stepenice, vukući ćerku i sina, zapomagala je Biljana Zornić (31), majka novorođenčeta koje je njen suprug Borisav (35) bacio juče ujutro sa drugog sprata zgrade u Drinćičevoj 9, u centru Beograda.

Novorođenče je palo direktno na pločnik

Novorođenče je palo direktno na pločnik | Foto: A. Stanković

"Supruga i ja imamo dvoje dece, a vera mi ne dozvoljava da ih imam troje. Pukao mi je film, znam šta sam uradio!" Ovo je, ponavljao Borislav Zornić (35), lečeni psihijatrijski bolesnik, nakon što je juče oko 5.30 svoju ćerku Nataliju, rođenu pre 15 dana, bacio s drugog sprata zgrade u Drinčićevoj ulici u centru Beograda.

Od siline udarca, beba je odmah preminula, a glava joj je pukla! Sumnja se da je potom razjareni Borisav krenuo da se obračuna sa suprugom, ćerkicom od tri i po godine i dvogodišnjim sinom. Žena je uspela da istrči napolje, dozivajući u pomoć. Ona je odmah otrčala do mesta pada bebe i zgrabila ju je u naručje. Komšija joj je prvi pritekao u pomoć i nju i decu je primio u stan, odakle su zvali policiju i Hitnu pomoć.

Brojne policijske patrole koje u stigle suočile su se sa rastrojenim Borisavom, koji je stalno vikao “beba, beba“ i „bando, bando pokvarena”. Policajcima je bilo potrebno dvadesetak minuta da Borisava savladaju, a onda su mu lekari dali injekciju za smirenje. Uz policijsku pratnju prebačen je do psihijatrijske bolnice „Laza Lazarević“, a kasnije je smešten u bolnicu Centralnog zatvora.

Borislav i Biljana Zornić sa starijim detetom

Borisav i Biljana Zornić sa starijim detetom

Već ga prijavljivala za tuču
Kako nezvanično saznajemo, komšije su Borisava u avgustu 2010. prijavile zbog buke u stanu, odnosno svađe i tuče. Iako je policija izašla na teren i protiv Borisava podnela prekršajnu prijavu, Biljana je kasnije promenila iskaz tvrdeći da se ništa nije dogodilo i ta prijava je pala u vodu. Kako saznajemo, Borisav se ranije lečio na psihijatriji. Gradski centar za socijalni rad je juče saopštio da je porodica Zornić 2010. bila u njihovoj evidenciji, a po prijavi policijske stanice Stari grad zbog sukoba između supružnika i remećenja javnog reda i mira. „Tom prilikom je procenjeno da aktuelno nema potrebe za daljim angažovanjem Centra za socijalni rad“, navodi se u saopštenju. Takođe se dodaje da je Centar preduzeo mere i da je majka sa dvoje dece smeštena u okviru šire porodice, te da će nastaviti da prati porodicu nastradale bebe, kao i da će preduzimati mere iz svoje nadležnosti, u zavisnosti od potreba.

- Probudila me je vriska. Čula sam kako neko zapomaže „bacio si mi bebu kroz prozor“, „pomagajte, hoće da mi ubije sina i ćerku“, a zatim su se čuli koraci na stepeništu. Odmah sam izašla, međutim, komšinica koja stanuje niže je bila brža i uvela je Biljanu i decu kod sebe.

Ubrzo su stigli policajci i lekari. Tada se sve smirilo, a potom su se iz Zornićevog stana čuli neartikulisani povici - ispričala nam je jedna komšinica. Ona kaže da je bila u šoku kada je čula da je Borisav ubio dete.


- On je bio povučen. Nije ni sa kim u zgradi bio u kontaktu, ali se uljudno javljao, kao i njegova supruga - rekla nam je komšinica. U zgradi smo saznali da je Biljana Nataliju rodila 25. decembra, a da joj je termin bio 20. januar. Ipak, jedna starija komšinica nam je rekla da Zornići i nisu bili toliko povučeni.

- Tokom dana su se uljudno svima javljali, ali kada padne mrak, imali su svoje seanse. Svakodnevno su se svađali i tukli. Nekoliko puta sam videla Borisava sa izgrebanim licem, a i nju sa modricom - ispričala je starija stanarka zgrade.

Zornići su na Bajlonijevoj pijaci imali prodavnicu pržene kafe. Tamo su nam rekli da je Biljana do pred porođaj radila i pomagala svom suprugu.

- Borisav je bio uvek raspoložen. Znao da sina stavi na krkače, a ćerku da vodi za ruku. Kada mu se rodilo treće dete, poslao je poruku u kojoj je napisao da je presrećan. U lokalu je držao sliku porodice, kao i dečje crteže - ispričao je prodavac.

Zaspao kod tužioca

Monstruozan zločin kakav Srbija ne pamti dogodio se nakon svađe Borisava i njegove supruge Biljane. Pomahnitali otac uzeo je devojčicu i hladnokrvno je bacio na beton u dvorištu zgrade. Majka Biljana je tad zgrabila drugo dvoje dece i pobegla kod komšije, a policija je ubrzo uhapsila Zornića.

On je posle tragedije histerisao i vrištao, a policajci su ga jedva obuzdali.

– Žena i ja smo upali u krizu, imali smo probleme – rekao je Zornić, žaleći se da mu je hladno.

Potom je prevezen u psihijatrijsku bolnicu „Dr Laza Lazarević“, odakle je nakon ukazane lekarske pomoći priveden na saslušanje u Više tužilaštvo.

– Borislav nije iznosio odbranu, zaspao je u kancelariji. Neuropsihijatar je procenio da nije u stanju da bude saslušan zbog sumanutog religijskog stanja i šizofrenije, od koje je i ranije lečen, ali terapiju nije uzimao redovno – kaže izvor Kurira.


Zanemela od šoka
Tokom jučerašnjeg dana inspektori trećeg odeljenja ponovo su posetili Biljanu, ali ona od šoka nije bila u stanju da priča. Po nju i decu je došao rođak i u pratnji inspektora ih je odveo. Biljanin rođak nije imao snage bilo šta da prokomentariše, samo je krijući suze pognute glave odmahnuo rukom. „Ništa ne pitajte“, rekao je.

Šokiranu suprugu i decu odvode rođak i inspektori

Šokiranu suprugu i decu odvode rođak i inspektori | Foto: A. Stanković

Ukleti stan
Sedamesetih godina prošlog veka, u stanu u kojem žive Zornići dogodilo se skoro istovetno ubistvo. Prema rečima stanara, tada je njihov komšija nakon svađe bacio suprugu kroz isti prozor i ona je na licu mesta preminula. Jedan komšija nam je rekao da mu je Zornić odavao utisak normalne osobe, ali i da ni sa kim nije posebno komunicirao u zgradi.


- Baš smo se sreli nakon praznika i čestitali jedan drugom. Bio je radostan jer je dobio ćerku. Jutros me je probudila komšinica koja je vikala da joj neko ubi dete. Ubrzo su stigli policajci, a ostalo sve znate - rekao je Zornićev komšija.

Poslednji komentari
  • mima Vreme: 10.01.2015 09:03h

    Kada "zataje" odgovorni neminovno je da se ovo desi. Bas me zanima da li ce neka ustanova biti p r o z v a n a?

  • Vesna Vreme: 10.01.2015 11:13h

    Nije njemu nista! Sirotu bebicu je bacio verovatno u afektu nakon sto je uporno plakala, a sada pokusava da se izvuce odgovornosti na osnovu papira koje ima iz psihijatrijske klinike. Samoziva, sebicna ali inteligentna budala !!!

  • Elena Vreme: 10.01.2015 14:16h

    Žao mi je ove nesrećne žene i njene dece.Nadam se iskreno da će posle ovakve tragedije da svi psihijatrijski bolesnici sa dijagnozom šizofrenija da budu pod nekom"prismotrom"!Pravi je čas da se udruže lekari i policija!Mnogo je ovakvih slučajeva,ja sam imala momka koji boluije od iste bolesti i verujte da znam kako je teško živeti sa takvim ljudima,koji kad imaju napad neznaju ni za decu,ženu,roditelje...a pritom imaju nadljudsku snagu i u stanju su da počine strašna dela.Dobijala sam strašne batine bez ikakvog razloga!A kad sve to prođe,oni se kaju,plaču,ali kasno...Moje iskreno saučešće porodici.

  • natalija Vreme: 11.01.2015 21:45h

    u soku sam!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP