Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SKANDAL

Izbo ženu, a tužilac ga pustio kući!

Autor: Blic | 06.09.2014 - 21:09:00h | Komentara: 0

Tužilac Dragan Pejkić pustio je juče na slobodu I. G. (74) iz sela Mala Vrbica iako je juče ujutru kuhinjskim nožem izbo suprugu D. G. (68).

Napao suprugu  od koje se razvodi, a njen prijatelj je odbranio nožem

Ilustracija  | Foto: Shutterstock

 

Nasilnik iz sela kod Kladova je suprugu ubo nožem ispod levog grudnog koša i naneo joj povrede opasne po život. Policija je privela I. G., on je priznao da se svađao sa suprugom i da mu je “pao mrak na oči”, pa je dohvatio kuhinjski nož i izbo je.

Kazna do 15 godina

Da je kojim slučajem, tužilac ubod nožem u grudi okarakterisao kao pokušaj ubistva, nasilniku bi pretila kazna od pet do 15 godina zatvora i tužilac bi morao da od suda traži određivanje pritvora.

Uprkos svemu, odmah nakon saslušanja, a nekoliko sati posle privođenja, pušten je kući. To je zbog skandalozne odluke tužilaštva u Negotinu koje je ovo delo je okarakterisalo kao nasilje u porodici. Protiv I. G. je podneta prijava bez zadržavanja i on se vratio u dom u kom je samo nekoliko sati ranije pokušao da ubije suprugu. Za to vreme, njegovu ženu su operisali i ona je smeštena u šok-sobu.

- Povrede pacijentkinje su okarakterisane kao teške, opasne po život. Ona je primljena s ubodnom ranom i prava je sreća što nož nije dokačio neki od vitalnih organa. Odmah smo je uveli u operacionu salu, sada se oporavlja. Trenutno je van životne opasnosti, ali se njeno stanje prati - navodi dr Borislav Petrović, načelnik Odeljenja hirurgije ZC Kladovo.
U negotinskom tužilaštvu nisu hteli da otkriju razlog za ovakvu odluku kolege Dragana Pejkića, jer je on bio na suđenju. U tužilaštvu su objasnili “Blicu” da nikom osim njega ili pomoćnice javnog tužilaštva Tijane Jelenković, koja takođe nije bila tu, ne može da daje informacije.
Meštani Male Vrbice kažu da ovo nije prvi put da I. G. napada suprugu.

- On je često maltretira, alkoholičar je i kad god se napije on je napadne. Nekoliko puta ga je prijavljivala, ali nije bilo reakcije nadležnih - pričaju meštani sela.
Ni u borskoj policiji nisu hteli da komentarišu ovaj slučaj jer je, kako su rekli, to u nadležnosti tužilaštva u Negotinu. Ranjenu ženu D. G. su u bolnici obišli sin i snaja i sa njom razgovarali, ali nisu imali komentara zbog napada njegovog oca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP