Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI NAPAD NA SRBE

Izboden mladić u Kosovskoj Mitrovici naočigled policajaca?

Autor: Tanjug | 09.04.2015 - 19:35:00h | Komentara: 0

U severnom delu Kosovske Mitrovice u blizini ibarskog mosta večeras oko 18.00 časova izboden je mladić srpske nacionalnosti S.N. (17) koji je prebačen u mitrovičku bolnicu, rekao je Tanjugu regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Nož

Ilustracija| Foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, nekoliko osoba sa kapuljačama na glavi prešlo je glavni most na Ibru, koji razdvaja severni od južnog dela grada, i tom prilikom je napadnut srpski mladić.

Njemu se ukazuje pomoć u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, oštrim predmetom moguće nožem je izboden u predelu plećke, ne znamo motiv ni ko je napadač, naveo je Bojić.

Kosovska policija je obavila uviđaj, na licu mesta se mogu videti tragovi krvi.
Prema rečima očevidaca, sve se događalo u neposrednoj blizini dve patrole Kosovske policije od kojih se jedna nalazila na glavnom mostu, a druga na severnoj strani mosta nedaleko od mesta događaja.

Bojić je rekao da će kosovska policija legitimisati sve koji prelaze glavni most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i da će prisustvo kosovske policije u Mitrovici biti pojačano.

On je istakao da se intenzivno radi na rasvetljavanju incidenta koji se večeras dogodio i da su već pregledali snimke sa sigurnosnih kamera i utvrdili da je pet za sada nepoznatih napadača napalo srpske mladiće, od kojih je jedan povređen.

Graodonačelnik Rakić je zatražio da se pokrene disciplinski postupak protiv policajaca koji su večeras bili na dužnosti u vreme incidenta u blizini tog mesta i na samom mostu, kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u njihovom radu.

Bojić je rekao da su već započeli uzmanje izjava od policajaca i da će ispitati njihovu eventualnu odgvornost.

Đurić: Hitno pronaći i kazniti napadače

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je večeras pokrajinske organe i nadležne predstavnike međunarodne zajednice da hitno pronađu i kazne počinioce napada u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojem je N.S. (17) nožem uboden u grudi, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.


Maloletnog srpskog mladića napali su Albanci njegovog uzrasta u blizini mosta na Ibru u severnom delu Kosovske Mitrovice, koji su došli iz južnog dela grada i posle napada pobegli u tom pravcu, navodi se u saopštenju.


Đurić je najoštirije osudio bezumni napad koji se dogodio neposredno kod Parka mira i istakao:


- Zločin koji je izveden na nacionalnoj osnovi, na mestu koje treba da bude simbol mira i koje treba i bukvalno da bude most pomirenja i zajedništva, uznemiruje i potpuno obeshrabruje. U predvečerje najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa, srpskom narodu na Kosovu i Metohiji se ponovo šalju poruke koje podsećaju na neka loša, a ne tako daleka vremena.


Đurić je dodao da je napad na maloletnog srpskog mladića uznemirio sve stanovnike severne Kosovske Mitrovice i one koji ulažu velike napore da u pokrajini zaživi mir, tolerancija i bezbedan život za sve građane.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP