Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POŽAREVAC

Izgorela fabrika dečjeg nameštaja

Autor: G. V. | 05.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

U Moravskoj ulici b.b. u Požarevcu, u fabrici dečjeg nameštaja “Bucko” DOO, izbio je požar koji je uništio kompletan objekat površine 500 kvadrata.

Šteta procenjena na 25 miliona dinara: Pogon fabrike u Požarevcu

Šteta procenjena na 25 miliona dinara: Pogon fabrike u Požarevcu

Tom prilikom nije bilo ljudskih žrtava, ali je izgorelo 450 kvadrata krovne konstrukcije, 400 dečjih kreveta, 50 komoda, 10 ormana i 10 stolarskih mašina. Proizvodni pogoni, gotov nameštaj, sirovine i oprema nisu bili osigurani, a ukupna materijalna šteta izazvana požarom procenjuje se na oko 25 miliona dinara.

Uzrok požara biće poznat nakon veštačenja Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra u Beogradu. Sve dok odatle ne stigne zvaničan izveštaj, o uzroku požara može samo da se nagađa. Fabrika “Bucko” DOO vlasništvo je Ivana Gligorijevića (26) iz Požarevca. On je u privatni biznis krenuo sa kioskom brze hrane “Bucko” i vremenom dogurao do vlasnika istoimene fabrike dečjeg nameštaja, koja, osim u Požarevcu, ima svoj pogon i u Žagubici. Ivan kaže da je šteta izazvana požarom veoma velika jer na 25 miliona dinara treba dodati i vrednost objekata u krugu fabrike.

- Nameštaj izvozimo u zemlje u okruženju i u Nemačku i Rusiju, uz mesečne isporuke čija se vrednost kreće od 30.000 do 40.000 evra. Snabdevamo više od 100 butika i zbog toga moramo što pre da obnovimo proizvodnju - kazao je Ivan. On ne misli da je požar podmetnut jer je fabrika pokrivena nadzornim kamerama i takvih dokaza nema na snimcima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP