Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POZNATI NOVOPAZARSKI UROLOG IZREŠETAN PREKSINOĆ PRED SVOJOM ŽENOM

Izgubio stan zbog kredita, pa ubio lekara!

Autor: Amela Bajrović | 19.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 6

Safet Skenderi (45), poznati urolog u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, ubijen je preksinoć oko 22 sata sa više hitaca u ulazu stambene zgrade u Mitrovačkoj ulici u tom gradu, a policija je uhapsila osumnjičenog molera Omera H. (56), kome je određen pritvor do 48 sati.

Žrtva: Dr Skenderi

Žrtva: Dr Skenderi

Stanari koji su u to vreme bili u svojim domovima kažu da su čuli nekoliko hitaca i pozvali pomoć. Skenderi je, međutim, od zadobijenih rana preminuo na licu mesta, naočigled supruge, koja je ginekolog u Opštoj bolnici. Bedrija Čeković, porparol Policijske uprave Novi Pazar, rekla je da je motiv ubistva nedovoljno jasan i da se istraga nastavlja.

Policija na uviđaju

Policija na uviđaju


Mirsad Đerlek, direktor Opšte bolnice, tvrdi da motiv ubistva nije bio na relaciji doktor-pacijent, već da su u pitanju privatni problemi.

Na mestu ubistva  pronađeno  više čaura

Na mestu ubistva pronađeno više čaura


- Prave razloge ubistva ne znamo, ali je sasvim sigurno da nije bilo problema na relaciji lekar-pacijent. Naš kolega primljen je na hirurško odeljenje bez znakova života. Kolektiv, a i ceo region je ubistvom ovog specijaliste na velikom gubitku. Dr Skenderi bio je veliki stručnjak, dobar čovek, otac i veliki drug - kaže Đerlek.

Novopazarci u šoku

Novopazarci u šoku


Prema nezvaničnim informacijama, motiv ubistva bio je spor zbog stana u Mitrovačkoj ulici u zgradi „Simpo“ u naselju Lug. Naime, lekari su sporni stan kupili pre izvesnog vremena na javnoj licitaciji jer ga je brat Omera H. izgubio zbog neizmirivanja obaveza po hipotekarnom kreditu. S obzirom na to da je rok za iseljenje iz stana odavno istekao, Skenderi je došao sa suprugom da se raspita kada će se iseliti. Međutim, dočekao ga je revoltirani Omer H., koji je ispalio osam hitaca na njega. Omer H. je uhapšen na putu ka policijskoj stanici, a u spornom stanu je živeo sa bolesnim ocem i bratom.

Ubica se u policiji branio ćutanjem

Ubica se u policiji branio ćutanjem


Novopazarci u neverici prepričavaju ovaj događaj i imaju samo reči hvale za ubijenog lekara, koji se u Novi Pazar doselio pre petnaestak godina iz Prištine, i to zbog ljubavi iz studentskih dana prema koleginici iz tog grada.
Skenderi je bio predsednik Lekarske komore u Novom Pazaru. Za sobom je ostavio maloletnog sina.

Lekar je ubijen u hodniku zgrade

Lekar je ubijen u hodniku zgrade

Pustio svog ubicu da živi u stanu dok se ne snađe
Prema nezvaničnim informacijama, Omer H. se branio ćutanjem u policiji, a doktorova supruga, koja je najverovatnije jedini očevidac događaja, zbog šoka nije bila u stanju da da izjavu policiji i pravosudnim organima. Kako saznajemo, Skenderijevi su sporni stan kupili još pre dve godine, na sudskoj licitaciji. Porodica koja je stan izgubila zbog neizmirivanja obaveza po hipotekarnom kreditu se tada nije iselila, a Skenderijevi su im dozvolili da dok se ne snađu ostanu u stanu.

Dr Rokić i Dr Lukić

Dr Rokić i Dr Lukić

Skenderi treći lekar koji je ubijen ove godine


- Doktor Milutin Rokić (65), stomatolog iz Kruševca, ubijen je u martu u sačekuši ispred svog stana, koji je koristio i kao ordinaciju. Njega je jednim hicem iz pištolja upucao u grudi zasad nepoznati napadač. Prijatelju koji je dotrčao jedino je uspeo da kaže da ga je „upucao jedan, ali je imao masku na glavi“.


- Dr Slobodan Lukić (66), poznati hirurg bolnice „Studenica“ i jedan od najuglednijih građana Kraljeva, ubijen je u maju na ulici u centru Kraljeva. Na Lukića je pucao njegov bivši pacijent, penzioner Budimir Milosavljević (76) iz Kraljeva, koji je umislio da ima tumor.

Poslednji komentari
  • valjevac Vreme: 19.07.2014 08:41h

    samo tri lekara malo je to kako rade

  • boro Vreme: 19.07.2014 11:27h

    možda je ovaj čovjek pola stana otplatio , što se nije sa njim dogovorio , već otišao u banku da uzme pojeftino . čovjeku pao mrak na oči i šta sad ko je kriv , po meni samo banka . ponašaju se ko zelenaši bitno je da oni uzmu svoje . ubuduće neka svako razmisli ko bi od banke da kupi bilo šta , uvijek neka mu je na pameti pravi vlasnik , a ne bankine laži i otimanja . uostalom u svakom slučaju nikakva nije šteta kad banka propadne .

  • goga Vreme: 19.07.2014 14:19h

    svuda u svetu oduzeti stanovi se prvo isprazne pa se tak prodaju! za ovo je kriv onaj koje prodavao stan a duznik nije pre toga ispraznio stan!!!! to samo kod nas moze!..tuga

  • milica Vreme: 19.07.2014 20:03h

    NIJE MI JASNO KAKO NEKO MOZE STAN DA IZGUBI.ZIVIM U SVEDSKU,KUPILA SAM STAN ZA 130HILJ.EVRA I SAMO PLACAM MESECNO KAMATU NA TAJ KREDIT,GLAVNICU UOPSTE NE OTPLACUJEM.AKO BI SE DESILO DA NEMOGU DA PLACAM KAMATU ILI OTPLATU NA MESECNOM NIVOU OONDA SE COVEK SABERE I PRODA STAN ,BANCI OTPLATI DUG A AKO NESTO PROFITIRA NA TO MORA DA PLATI POREZ.OVDE JE TO TAKO SREDJENO MI MOZEMO SVOJ STAN DA PRODAMO AKO JE POD HIPOTEKOM.JEDINO MISLIM DA TAJ SISTEM KREDIT,STAN ,VLASNIK I TAKO REDOM NIJE SREDJEN U KORIST VLASNIKA,ETO TOLIKO

  • Ilija todorovic Vreme: 20.07.2014 14:15h

    Ako je istina ovo sto citam meni je mogo zao za safeta to je moj skolski drug i saucesce familiji sa moje strane i nadam se da ce ubica da shvati strasnu gresku koju je napravio i da ce da bude najstroze kaznjen

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP