Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJA UHAPSILA 12 OSOBA ZA MALVERZACIJE TEŠKE 40 MILIONA, PREDSEDNIK OPŠTINE U BEKSTVU

Iznajmljivali nepostojeću mašinu!

Autor: B. Janačković | 10.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Zbog sumnje da su oštetili budžet opštine Doljevac i republičku kasu za više od 40 miliona dinara, niška policija je uhapsila 12 osoba, dok su u bekstvu predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić Međarac i još četvorica osumnjičenih. Međarac je juče za dlaku izbegao hapšenje jer ga je, kako se sumnja, upozorio neko ko je bio upoznat sa policijskom akcijom, što će biti predmet posebne istrage.

Dojavili mu da  će ga hapsiti:  Međarac

Dojavili mu da će ga hapsiti: Međarac | Foto: K. Kamenov

Uhapšeni su Ivan S., inspektor Poreske uprave u Doljevcu, Gradimir S., predsednik MZ Malošište, Bojan T., Dragana M., Zoran E., Dragan U. i Davor S., svi zaposleni u JKP “Doljevac”, Saša M., vlasnik firme „Sale Kop“, Siniša D. vlasnik firme „RD 180“, Dragan Đ, vlasnik firme „Pekop“ i Dragan V., radnik firme „Vodogradnja“ .

Zoran C., nadzorni organ u AD “Niskogradnja” Niš, priveden je, ali se do zaključenja broja nije znalo da li će biti zadržan. U bekstvu su Međarčev rođeni brat Zoran Ljubić, vlasnik firme „Vodogradnja“ iz Pukovca, Dejan S., direktor JKP “Doljevac”, Bratislav D., član nadzornog organa u Direkciji za izgradnju u Doljevcu, kao i Slobodan Z. iz Ćuprije, koji je policiji poznat odranije.


Međarac se sumnjiči da je bez naknade i odobrenja Ministarstva poljoprivrede dozvolio „Vodogradnji“ eksploataciju zemljišta u Malošištu, čime je oštetio opštinu za 22,3 miliona dinara. Na dugačkom spisku malverzacija za koje se terete interesantan je podatak da firma „RD 180“ iz Orljana uopšte ne poseduje mašinu koju je navodno iznajmljivala JKP “Doljevac”, a što je plaćeno 3.146.000 dinara.

Proverom javnih nabavki od 2011. do 2013, utvrđeno je da su ugovorom o asfaltiranju lokalnih puteva od 14. marta 2012. između Direkcije za izgradnju u Doljevcu i firme “Niskogradnja” AD Niš ponovo fakturisani isti radovi na istim ulicama koje su već asfaltirane, tako da je oštećen budžet opštine Doljevac za 760.282 dinara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP