Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠENA DVOJICA SREDNJOŠKOLACA

Iznuđivali pare od maloletnika!

Autor: B. Janačković | 10.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Đorđe R. (19) i Srećko M. (19) iz Niša uhapšeni su zbog sumnje da su od jednog šesnaestogodišnjaka iz Niša, na ime nepostojećeg duga, potraživali 300 evra uz pretnju da će ga ubiti, saopštila je niška policija.

Uhapšena dvojica  srednjoškolaca

Uhapšena dvojica srednjoškolaca | Foto: Shutterstock

Oni su novac intenzivno potraživali u proteklih deset dana zbog čega je otac dečaka prijavio slučaj policiji koja je iznuđivače uhapsila prilikom primopredaje novca u jednom kafiću u centru Niša.


- Šesnaestogodišnjak je prošle godine pozajmio od dvojice starijih mladića 250 evra, pod uslovom da im posle određenog vremena vrati 350 evra. Njegov otac je u oktobru prošle godine njima u roku vratio 250 evra, ali su oni nastavili da potražuju još 100 evra. Navodni dug je tako narastao sa „kamatom“ na 300 evra - kaže za naš list izvor blizak istrazi.

Otac dečaka se javio policiji pošto je njegov sin počeo da dobija pretnje, pa su pripremljene obeležene novčanice u iznosu od 300 evra. U trenutku kada su iznuđivači dobili pare, u lokal je upala niška kriminalistička policija, koja im je stavila lisice na ruke.
Dvojici osumnjičenih, koji, kako nezvanično saznajemo, pohađaju jednu srednju školu u Nišu, određeno je policijsko zadržavanje do 48 časova nakon čega će sa krivičnom prijavom biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo.

Policija intenzivno radi na ovom slučaju, pa se proverava da li ima još maloletnika kojima su osumnjičeni nudili novac na zajam, a potom ga iznuđivali uz zelenašku kamatu.

Ostavili ga golog na groblju


U protekla dva meseca ovo je već drugi slučaj iznuđivanja novca od maloletnika po osnovu nepostojećeg duga koji je raskrinkala niška policija. Krajem marta privedeni su Nikola A. (22) i Lazar K. (19) pod sumnjom da su brutalno pretukli jednog sedamnaestogodišnjaka na starom pantelejskom groblju i golog ga ostavili bez svesti. Oni su od njega pokušali da iznude nepostojeći dug od 100 evra.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP