Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MUP OBJAVIO DOKUMENTA

Izveštaj o ubistvu prijatelja Saše Jankovića (FOTO)

Autor: Alo.rs | 22.04.2015 - 20:23:00h | Komentara: 4

Ministarstvo unutrašnjih poslova na svom sajtu objavilo je večeras dokumenta u vezi sa smrću prijatelja Saše Jankovića, koji je u aprilu 1993. godine izvršio samoubistvo.

MUP je, objašnjavajući da to čini "zbog velikog interesovanja javnosti" objavio i kopije oružanih listova, na, kako navodi, zahtev poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića.

U izveštajima stoji da je Saša Janković vlasnik pištolja kojim izvršeno samoubistvo od marta 1993. godine, kao i da u trenutku tragedije nije bio u stanu na Novom Beogradu već sa devojkom u klubu na Bežanijskoj kosi.

saša Janković oružni list

saša Janković oružni list | Foto: MUP (klikni za uvećanje)

U dokumentima koje je MUP objavio potvrđene su tvrdnje ombudsmana da je pištolj nasledio od oca, koji je i vlasništvo preneo na njega u martu 1993. godine.

Saša Janković izveštaj

Saša Janković izveštaj | Foto: MUP (klikni za uvećanje)

Takođe, objavljen je i nalaz veštaka balističara u kojem, između ostalog, piše da je iz veštačenja utvrđeno da su na parafinskim rukavicama koje su skinute sa pokojnika, kao i sa Saše Jankovića i još jedne osobe, pronađeni tragovi baruta, ali se napominje da se kontaminacija barutom može ostvariti na mnogo načina, bilo direktnim ili indirektnim kontaktom jer se garež prenosi slično kao prašina ili prljavština. Tačnije, ne postoji metoda da se utvrdi na koji su način nečije ruke kontaminirane barutom.

Saša Janković je potvrdio za "Večernje novosti" da je posle nesreće utvrđeno prisustvo baruta na njegovim rukama:

- Tačno je da su nađeni tragovi nitrata, ali zbog toga što sam svog prijatelja koji je ležao mrtav pomazio po kosi. Ušao sam u svoj stan 15 minuta posle njegove smrti, a pre mene su tamo bile najmanje tri osobe. Sve ovo je izgubilo svaki smisao i ja dalje ne želim ništa više da komentarišem. Ovo je moj poslednji komentar u javnosti i više se neću oglašavati povodom ove stvari koja je otišla apsurdno daleko i zadire u moj privatni život, rekao je Janković

U nalazu se takođe navodi da pištolj u trenutku ispaljenja nije bio naslonjen na gornju usnu nastradalog, kao i da odsustvo barutne gareži iz okoline rane ukazuje da pištolj nije mogao biti bliže od 25 do 30 centimetara.


MUP je objavio kopije oružnih listova, ugovor o razmeni pištolja, kao i zapisnik o uviđaju i izveštaj o tom događaju.


Prijatelj Saše Jankovića izvršio je samoubistvo 1. aprila 1993. godine, a na sajtu MUP-a objavljena su dva nalaza veštaka - prvi sa datumom 5. april 1993. godine, a drugi sa datumom 9. maj 1994. godine.

Poslednji komentari
  • CIRINELA Vreme: 22.04.2015 21:45h

    Sam se ubio sa razdaljine 25 - 30 cm. Dajte ne vredjajte inteligenciju naroda.

  • asid Vreme: 22.04.2015 21:50h

    Samoubica je očigledno imao veoma dugačke ruke ili mu je neko pomag'o!

  • manjuska Vreme: 23.04.2015 10:04h

    Za razliku od nekih medija, ALO vrlo korektno iznosi činjenice I kratke komentare na dokumenta koja je MUP postavio na svom sajtu a koja ne daju potpuni uvid u događaj jer su neke činjenice I imena precrtani, pa se može steći utisak da je samo Saša Janković imao tragove nitratana rukama,a ne vidi se ko ih je još imao. Objavljena dokumenta su samo deo obimnog spisa predmeta, tako da mi sve ovo liči na orkestriranu kampanju protiv obdusmana.

  • razmisli Vreme: 24.04.2015 18:29h

    Koja su to tri (3) lica koja su bila u stanu za vreme (samo)ubistva. Zašto nije sprečen takav čin? Od toliko poštenih ljudi, stručnih i radnih, koji vole i poštuju svoju državu Srbiju, izabran je Janković. On je ko Tito, doživotno služi Zapadu i dostavlja im sve podatke. E Srbijo i Srbi, jadni li ste.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP