Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IRONIČNI MILIĆEV:

"Ja sam taj ubica"

Autor: Blic | 09.09.2014 - 08:06:00h | Komentara: 0

Marko Milićev (33) se ironično predstavio beogradskim policajcima.

Marko Milićev

Marko Milićev

- Ja sam taj ubica - rekao je i zbunio policajce iz Policijske uprave za Grad Beograd koji su na Aerodromu „Nikola Tesla“ imali zadatak da zvanično potvrde njegov identitet posle preksinoćnog izručenja iz Kine.

Ubrzo je Milićev, vozač „kantrimena” kojim je 25. jula usmrtio Luku Jovanovića (21), nastavio:

- Ali, na slobodi su gore ubice od mene.

Milićev je to izgovorio vidno potišten, a takav je bio od kada su ga još u Pekingu preuzela tri pripadnika srpske policije - dva pripadnika Protivterorističke jedinice (PTJ) i jedan operativac Beogradske kancelarije Interpola.

Ne mora da priča o jatacima

Nikola Selaković, ministar pravde, rekao je da Marko Milićev nema obavezu da objašnjava gde se krio 35 dana.
- On kao okrivljeni nije obavezan ni na šta. Pošto je bio u bekstvu, prekršio je svaku obavezu, pa i da se javi pravosudnim organima - rekao je Selaković, i dodao da u slučaju Milićeva nije bilo ekstradicije, već deportacije.

Trojica srpskih policajaca nisu s njim razgovarali, a on je tokom leta od Pekinga preko Moskve do Beograda ćutao utučen i pognute glave.


U avionu, prilikom provere identiteta i tokom sprovođenja u beogradski Okružni zatvor, Milićev je grčevito držao kesu sa prljavim vešom, što je bilo sve što je sa sobom poneo iz Kine gde je u gradu Šenženu uhapšen 29. avgusta, kada je s prijateljem krenuo u noćni provod u klub „Pepper“.


Saslušanje Milićeva kod sudije za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda samo povodom određivanja pritvora pomereno je za danas, a do kraja nedelje biće saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu u istrazi zbog smrti Jovanovića.


Advokat Milorad Konstantinović, koji brani Milićeva po službenoj dužnosti, rekao je za „Blic” da ga je sudija za prethodni postupak obavestio da će saslušanje biti sutra.


- Najverovatnije će Milićev do saslušanja angažovati svog izabranog advokata - rekao je Konstantinović.


Milićeva će ubuduće zastupati advokat Dejan Ćasić, koji je juče podneo punomoćje. Inače, ovog advokata Milićev je preporučio i drugim osumnjičenim u ovom slučaju. Ćasić je tako zastupao pritvorenog Bratislava Vesovića, kuma Milićeva, kao i Bojanu Petrović, koja se kao i Vesović do juče branila ćutanjem. Međutim, nakon što se Petrovićeva javila tužilaštvu da hoće da da iskaz, Ćasić je ne zastupa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP