Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

FALSIFIKOVANIM NALAZIMA LEKARA POKUŠAO DA SE IZVUČE

Janković lažirao da ima rak prostate!

Autor: Blic | 02.07.2014 - 09:23:00h | Komentara: 1

Pritvoreni čelnik Privredne komore Beograda izbegavao je suđenja i saslušanja pred tužiocem dostavljanjem falsifikovanih nalaza s privatnih klinika da je teško oboleo.

Milan  Janković

Milan Janković | Foto: Goran Srdanov

Milan Janković, predsednik PKB, uhapšen je pre dva dana zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i uzeo stan od 102 kvadratna metra u Sokolskoj ulici na Vračaru. Time je oštetio komoru za 21,8 miliona dinara. Komora je 11. marta 2009. direktoru kupila stan u centru Beograda za 26 miliona dinara, a on ga je istog dana otkupio za 4,2 miliona dinara. Time je stan manje platio za 230.687 evra.
Stan je komora kupila Jankoviću na osnovu falsifikovanih dokumenata kojima je direktor PKB dokazivao da nema rešeno stambeno pitanje, pa mu je stan kupilo preduzeće.
Ali Janković ima poslovni prostor kod Magistrata u Zemunu, dva stana i kuću u Beogradu i nikako nije mogao da konkuriše za stan. U malverzacijama mu je pomagala i Ivana Zeljković, generalna sekretarka PKB, koja je takođe uhapšena.

Sumnjivi advokat
Zanimljivo je da je Jankovića juče pred beogradskim tužiocem zastupao branilac Ratomir Vojvodić, koji se nije obazirao na aktuelni štrajk advokata u Srbiji. On se juče predstavio legitimacijom iz 2009, a nakon naknadne provere utvrđeno je da je pod tim brojem zaveden drugi advokat.

U tužilaštvu otkrivaju da je malverzacija otkrivena kada je jedan od zaposlenih u komori prijavio policiji kako je Janković dobio stan od preduzeća i kako ga je otkupio za samo 435 evra po kvadratu.

- Janković je duže vreme izbegavao da ide na saslušanja u sudu i pred tužiocem o tom stanu. Kao opravdanje dostavljao je dokumentaciju da ima rak prostate. Nalazi su potpisivali privatni lekari i nismo mogli da ih proverimo. Lekari su mu za takvu dijagnozu prepisivali samo lekove za visok pritisak - otkriva izvor „Blica“.Jednom prilikom, Janković je pojavljivanje pred sudom izbegao i zbog toga što mu je u Crnoj Gori „krenuo kamen iz bubrega“.

- Na kraju smo tražili medicinsko veštačenje, kojim je utvrđeno da je Janković zdrav i da može da dolazi na saslušanja, a zatim je i uhapšen - dodaje naš izvor.
Poslednji komentari
  • VladimirR. Vreme: 02.07.2014 11:38h

    Donosio je potvrdu od urologa da ga zabole što ga pozivaju na saslušanje?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP