Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KOD ZAJEČARA SAHRANJENA DRAGANA ĆIRIĆ (18)

"Jao, ćerko, ustani da ja legnem na tvoje mesto"

Autor: S. Božinović | 14.12.2014 - 07:37:00h | Komentara: 0

Zaječarsko selo Salaš juče je zamuklo. Samo su se jecaji i lelek prolamali iz kuće Dragane Ćirić (18), koju je prošlog ponedeljka brutalno ubio meštanin Čedomir Đurić (66). Oko kuće okupila se rodbina, prijatelji, drugovi i drugarice, meštani... Poneli po sveću da zapale za smiraj duše ubijene devojke. Iz kuće se prolama lelek neutešne majke Ljiljane.

Sahrana Dragane Ćirić

Neutešna Draganina majka Ljiljana | Foto: Suzana Božinović

- Jao, ćerko, ustani da ja legnem na tvoje mesto. Ustani, oko moje, da vidiš ko ti je došao u goste. Ustani, pile moje, da počastiš drugove. Ustani, srećo moja, da zagrliš Milana... – naricala je neutešna majka.

Žene su se okupile oko nje, jecajući i same, i uzalud pokušavale da je smire. Očuhu Dragiši, obnevidelom od plača i boli, reči same navire:


- Od kilo sam te mesa očuvao, ‘teo sam da te udam, da unučiće čuvam, dete moje, ćerko moja...

Dragana Ćirić

Mučki ubijena: Dragana Ćirić (18)

Draganin momak Milan Mitić (22) oteturao se, brišući suze, do traktora da poslednji put poveze svoju devojku Draganu. Izneli su beli kovčeg iz kuće. Zatvoren, da se ne vidi Draganino lice, koje je do samo pre nekoliko dana bilo obasjano srećom. Da se ne vide modrice, tragovi gušenja, posekotine, da se ne vidi izgorelo lice i usne od kiseline kojom ju je ubica na silu, na živo, napojio...


Milan je seo za traktor, u prikolicu su uneli kovčeg. Majka i očuh seli su da se poslednji put provozaju sa svojom mezimicom. Iza njih tužna povorka. Magla obavila selo. Plač, tih i onaj jači, mešaju se sa kuknjavom i jaucima.

Monstrum: Čedomir Đurić

Monstrum: Čedomir Đurić

Majka i očuh grle kovčeg, ljube belo drvo, šapuću nešto Dragani, kao da ne žele da ih niko osim nje čuje. Hteli bi, jadni, da Milan večno vozi, da se ne odvajaju nikad od sanduka, da uvek budu uz svoje dete. Nadomak groblja jauk se prolomi poljem. Još malo, pa će zemlja na sanduk. Još malo, pa ode Dragana zauvek. Čini se roditeljima, prividno, da je nekako ona tu iako znaju da je samo mrtvo telo u sanduku. A sada treba i to da izgube... Oprostili su se kako dolikuje. A onda natrag, u praznu i zauvek crnu rodnu kuću...

„Monstrum mi nudio pare da spavam sa njim“
Meštanka Salaša R. Đ. (40) kaže da je Čedomir spopadao i ostale žene i devojke u selu. Nju je, nekoliko puta, zamolio da mu počisti kuću.
- Međutim, jednom prilikom, nakon što sam završila posao, ponudio mi je novac da budem sa njim. Kazao mi je: “Daću ti pet, šest hiljada dinara mesečno da povremeno spavaš sa mnom”. Odbila sam, ali on nije odustajao - rekla nam je R. Đ i dodaje da je Čedomir počeo da je zove i šalje lascivne sms poruke. Na kraju je ona sve to kazala suprugu, koji je Đurića presreo u selu i zapretio mu da više ne prilazi njegovoj supruzi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP