Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SESTRICE DRAGICA (3) I MIRJANA (2) BOSILKANOVIĆ STRADALE U POŽARU

Jao, izgoreše mi deca na moje oči!

Autor: S. Božinović | 04.11.2014 - 11:45:00h | Komentara: 1

Ksenija Nikolić, majka Dragice i Mirjane Bosiljkanović, koje su juče izgorele u požaru, porodila se rano jutros u Opštoj bolnici u Majdanpeku.

Porodica Nikolioć iz Mosne

Zgarište kuće u selu Mosna

Majka Ksenija Nikolić,
koja se danas porodila, otišla do bunara da zahvati vodu
kad je žar iz peći zapalio kuću

- Moja supruga je sada u bolnici, jutros se porodila, dobio sam sina - sa jako pomešanim emocijama i drhtavim glasom ekskluzivno za „Blic“ rekao je Živojin Bosiljkanović.

- Ne znam kako se osećam, nije ni da plačem, a nije ni da se radujem - kroz suze izgovara ovaj otac, i kaže da ženu neće moći da izvede iz bolnice dok ne izvadi nova dokumenta, jer su stara izgorela u požaru.

- Do tad će o njoj brinuti i policija, a čuo sam da je i sad čuvaju u bolnici - kaže Živojin.

On i supruga du juče u policiji davali iskaze povodom tragedije koja ih je zadesila.

- Još ne znam kad će mi dati da sahranim moje dve devojčice - kaže Živojin.

Porodica Nikolioć iz Mosne

Ne zna šta ga je snašlo: Živojin Bosilkanović

Na rubu egzistencije
Mnogobrojna porodica Bosilkanović živi u zaseoku sela Mosna. Mladi par sa dečicom živeo je u jednoj, a baba i deda u kući pored, koju nije zahvatio požar. Do njihove kuće dolazi se neasfaltiranim putem koji je toliko neravan da automobil ne može da prođe, već samo džip ili traktor. Njihova kuća je potpuno odsečena od civilizacije jer nemaju ni struju ni vodu.

Sestrice Dragica (3) i Mirjana Bosilkanović, koja bi za pet dana napunila dve godine, izgorele su u požaru koji je zahvatio njihovu porodičnu kuću u selu Mosna kod Donjeg Milanovca. Nesreća se dogodila najverovatnije dok su devojčice spavale, a žar iz peći ispao i brzo zahvatio kuću koja je napravljena od drveta i blata. Sestre su ostale same u kući jer je majka Ksenija Nikolić, koja se danas porodila, otišla do bunara da zahvati vodu. Sa sobom je povela i petogodišnju ćerku Dušicu i četvorogodišnjeg sina Dragišu.

Majku Kseniju zatekli smo u blizini kuće kako nariče za devojčicama.

- Izgoreše mi deca na moje oči! Ništa nisam mogla, ni da im pomognem, ni da im priđem, ni da ih spasim... U momentu sam kročila da potrčim, da i ja sa njima izgorim, ali su mi se preplašeni Dušica i Dušan držali za suknju. Jao, gde ću sada bez njih dve... – neutešna je majka Ksenija.

Ksenijini svekar i svekrva otišli su na njivu, a muž Živojin Bosilkanović je nadničio kod komšija. Tu ga je zatekla stravična vest. Kada mu je zazvonio mobilni telefon, pretpostavio je da ga neko zove u nadnicu jer je, s obzirom na to da ni on ni supruga nisu zaposleni, na taj način izdržavao porodicu.

Porodica Nikolioć iz Mosne

Svekar Živojin

 

"Čujemo snaju kako nariče.
Dotrčali smo i jedva uspeli
da zadržimo snaju da ne
skoči za decom u vatru",
svekar Živojin

- Javio sam se, a komšija mi je rekao da mi kuća gori i da su mi deca stradala. Kao pomahnitao sam trčao, sve misleći da je neka greška, da komšija nije dobro video - kaže nesrećni otac.

Ali, kada je stigao, tamo gde je do jutros bila kuća, samo se vijorio dim iz zgarišta.

Živojin se bije u grudi, suze mu nekontrolisano teku, pita se zašto nije ostao kod kuće, zašto njegova Ksenija nije otišla sama, jer bi onda dvoje starije dece probudilo i spasilo ćerkice... Pita se kud će i šta bez mezimica...

Porodica Nikolioć iz Mosne

Miroslav, Živojinov otac i deda nastradalih devojičica, stoji na proplanku i još uvek ne veruje. Nije mu ništa jasno, otkud tolika nesreća. Jedva govori: “Sa ženom sam otišao ujutru u polje. Kad, odjednom čujemo snaju kako nariče. Dotrčali smo i jedva uspeli da zadržimo snaju da ne skoči za decom u vatru. Pokušao sam da dođem do kuće, ali je vatra bauljala da nisam uspeo ni da priđem”, priča skrhano ovaj čovek.

Vatrogasci su stigli kasno jer je teren potpuno nepristupačan. Ugasili su vatru, a policija je u zgarištu pronašla tela devojčica. Naložena je obdukcija i detaljna istraga. Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo iz Negotina.
Poslednji komentari
  • Natasa Vreme: 04.11.2014 17:23h

    Tuga , saucesce porodici . andjeli mali pocuvajte u miru :((((

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP