Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

„PROBLEM U GLAVI”

„Jednostavno mi došlo da pretim Dačiću!”

Autor: J. P. - I. K. | 11.10.2013 - 07:30:00h | Komentara: 0

“Istina je da sam pozvao policiju i rekao da ću pobiti decu premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića. Za to ne postoji nikakav poseban razlog, jednostavno mi je tako došlo. I vas ću da ubijem...”, ovako je preksinoć u čačanskoj policiji pričao Ivan S. (26) iz okoline Čačka, koji je u utorak pozvao broj 192 i izneo svoju pretnju.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Vladislav Mitić

Uhapšeni mladić tereti se za krivično delo ugrožavanja sigurnosti, za koje je zaprećena kazna zatvora do pet godina.


Upravo je Dačić, nekoliko sati pre ovog hapšenja, obavestio javnost da postoje pretnje njemu i njegovoj porodici. U zajedničkoj akciji beogradske i čačanske policije u Čačku je uhapšen Ivan S., koji je u utorak putem broja telefona 192 zapretio da će pobiti decu premijera i ministra policije.

- Na broj 192 pozvao je muškarac i rekao: “Pobiću Ivici Dačiću decu”, o čemu su operateri odmah obavestili nadležne. Pretnje su upućene s mobilnog telefona. Taj čovek stalno menja kartice, zbog čega nam je bilo teško da ga lociramo.
Međutim, u utorak je došlo do preokreta, jer je napravio grešku pozvavši fiksni telefon u okolini Čačka, i to sa broja s kojeg je pretio. Na osnovu svega prikupljenog, policija je odmah posumnjala da je to osoba koja je rodom iz okoline Čačka, iako je u sredu bio u Kragujevcu - objašnjava naš sagovornik blizak istrazi.

Kako “Alo!” saznaje, on je lociran na osnovu signala mobilnog telefona, praćen je i lisice na ruke stavljene su mu u ulici u kojoj živi.

- Nije pružao otpor. Znao je zbog čega ga hapsimo. Kod njega je pronađen telefon sa kojeg je pozivao i 11 kartica - dodaje naš izvor.

Nezvanično, Ivan S. do sada nije osuđivan, ali je u poslednje vreme često imao “ispade”, pa je zvao ljude po Čačku i okolini kojima je takođe pretio da će ih ubiti. Kako su znali o kome je reč i da momak ima “probleme u glavi”, retko ko je tako nešto shvatao ozbiljno.

U izjavi za medije Dačić je rekao da je zabrinut za bezbednost svoje porodice, ali da generalno nikada nije obraćao pažnju na tako nešto i da će tako biti i dalje. Premijer je u sredu novinarima rekao da je obavešten o postojanju pretnji njegovoj porodici i deci i da je policija došla do imena čoveka koji je uputio pretnje.

Od SMS-ova do bombi!


- Bombaš u Predsedništvu
Dragan Marić iz Valjeva krenuo je krajem maja 2009. u bombaški pohod na Predsedništvo Srbije kako bi izdejstvovao da mu država obezbedi poravnanje u sporu s „Jatom“. On je sa dve ručne bombe ušao na službeni ulaz na Andrićevom vencu i pretio da će ih aktivirati. Posle višečasovnih pregovora razoružan je i uhapšen, a potom i osuđen na 25 meseci zatvorske kazne.


- Presecanje kolone
Vozač MUP-a Saša Pejović osuđen je u maju ove godine na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog presecanja kolone vozila u kojoj je bio predsednik Tomislav Nikolić. Incident se desio u novembru 2012. na auto-putu Beograd-Niš, gde je Pejović u službenom džipu “micubiši pajero” ometao službena lica u koloni šefa države.


- Naoružana kod Vučića
Ljiljana Marković, nezadovoljna radom pravosudnih organa, pokušala je u decembru 2012. da s pištoljem u džepu uđe u zgradu Vlade Srbije i zatraži prijem kod Aleksandra Vučića. Namera joj je bila da izvrši samoubistvo ukoliko joj on ne reši problem u vezi s manjkavostima u istrazi ubistva njenog sina. Nakon izricanja presude i zatvorske kazne od godinu dana, Ljiljana je poručila da nikoga nije želela da povredi.


- SMS pretnje smrću
Akcija radikala u aprilu ove godine u kojoj su prolaznicima širom Srbije delili letke s brojevima mobilnih telefona Dačića i Vučića pretvorila se u bezbednosno vrlo opasnu situaciju, jer su dva najviša funkcionera države bila bukvalno zatrpani stotinama pretnji smrću i teškim uvredama. Povod za ovakav izliv gnevi bio je briselski sporazum.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP