Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OBDUCENTI:

Jelica nije umrla od sepse

Autor: M. D. | 09.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Obducenti koji su radili na slučaju Jelice Radović (19), tragično nastradale posle rutinske operacije čukljeva 2006. na klinici „Decedra“, izjavili su juče na suđenju da devojka nije preminula od sepse kako se do sada tvrdilo!

Jelica Radović

Jelica Radović (19)

Obducenti Branimir Aleksandrić i Slobodan Savić su naveli da nisu pronašli nikakve morfološke promene na organima koje bi ukazivale da je došlo do trovanja krvi.


U njihovom izveštaju je kao uzrok smrti navedeno potpuno otkazivanje organa, ali oni smatraju da uzrok tome nije sepsa, kako su ranije tvrdili veštaci sa novosadskog Medicinskog fakulteta.

- U telu devojke nije pronađeno žarište sepse, a i isečci svih organa, testirani pod mikroskopom, nisu ukazivali na takvu dijagnozu. Rana na čukljevima je bila čista i neinficirana, zato isključujemo mogućnost zaraze tim putem - naveli su obducenti, a na pitanje šta bi mogao da bude uzrok otkazivanja organa, obojica svedoka su kazali da je to pitanje za veštake koji su ispitivali ceo slučaj.

Svedočenje Aleksandrića i Savića je u potpunoj je suprotnosti sa izveštajem veštaka sa novosadskog Medicinskog fakulteta koji su tvrdili da je devojka preminula od nekonstatovanja određenog tipa sepse i neadekvatne terapije. Istog mišljenja je bila i druga grupa veštaka koja je u toku prvog postupka obavila dopunsko veštačenje. Za njenu smrt optuženi su hirurg Slavko Tomić, anesteziolozi Olivera Jeremić i Miodrag Stojanović, kao i direktorka klinike Svetlana Sremčević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP