Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ADVOKAT DRAGOMIR MRDALJ ZA ALO!

Jevtić može i u kućni zatvor

Autor: Danica Ćuruvija | 26.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 5

Glumac Goran Jevtić (37) mogao bi da dobije i kaznu kućnog zatvora ukoliko sa tužilaštvom sklopi sporazum o priznanju krivice.

Goran Jevtić

Goran Jevtić | Foto: Dalibor Danilović

Glumac Goran Jevtić (37), koji je optužen da je prošle godine obljubio dečaka K. L. (15) za vreme festivala „Pozorišni maraton“ u Somboru, mogao bi da dobije i kaznu kućnog zatvora ukoliko sa tužilaštvom sklopi sporazum o priznanju krivice, kaže za “Alo!” beogradski advokat Dragomir Mrdalj.

- To se može desiti u slučaju da odluči da prizna krivicu i tužilaštvu ponudi da izdržava kaznu manju od 14 meseci. Na primer, on može tužilaštvu da predloži sporazum o priznanju krivice i da služi kaznu u kućnim uslovima u trajanju od 10 ili 12 meseci. To je gornja granica za kućni zatvor. Tada sud odlučuje hoće li aminovati sporazum. Zasad je tužilac predložio kaznu od 14 meseci, što ne znači da će je sud i prihvatiti. Mada, u 98 odsto slučajeva te kazne sud i prihvata. U praksi se, naime, dešava i da sud često prihvati kaznu koju je predložilo tužilaštvo, ali je uvek može povećati ili smanjiti - objašnjava advokat Mrdalj.

On napominje da se Jevtić uvek može predomisliti ukoliko želi da izbegne pompu oko suđenja, ali da predložena kazna tužioca iz Sombora u ovom trenutku ukazuje da nema pravo na nošenje nanogvice.

- Po ovoj predloženoj kazni, ako se dokaže krivica Jevtića, on mora da ide u pravi zatvor. Inače, tužioci ne moraju, ali i mogu da predlože visinu zatvorske sankcije. Sada to uglavnom čine jer je usvojen novi zakon - ističe Mrdalj.

Osnovno tužilaštvo u Somboru tereti Jevtića za krivično delo obljuba nad nemoćnim licem, za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina, kao i za krivično delo nedozvoljena polna radnja, za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do tri godine.
- Umešanost glumca u obljubu je otkrivena nakon što se maloletnik požalio upravniku somborskog pozorišta. Slučaj je prijavljen policiji, koja je operativnim radom došla do nekoliko svedoka koji su bili korisni za istragu.
Takođe, postoje indicije da ovo nije prvi put da se neko požalio na glumca Jevtića - rekao je izvor blizak istrazi.
Prijavu protiv Jevtića podneo je otac dečaka. U njoj se opisuje šta se dešavalo te večeri u toaletu pozorišta. Jevtić, međutim, odbacuje sve optužbe i tvrdi da ništa loše nije uradio.
Poslednji komentari
  • Makrijan Vreme: 26.07.2015 16:01h

    Ukoliko se ispostavi tacnim navedeno u Optuznici tog Jevtica odmah treba izbaciti iz svih udruzenja umetnika i svih pozorista - on je bruka za profesiju.

  • walter Vreme: 26.07.2015 16:43h

    Ja i dalje ne verujem u ovo,ali ako je ovo tacno ako je to zaista uradio kakav bre kucni pritvor u mardelj pa nek tamo ostane ceo zivot strasno!!!

  • jovan Vreme: 26.07.2015 17:27h

    Ma kakva nagodba,Preračunaće se on. Seksualni život je bolji u zatvoru. Verujem da će posle robije opet da ponovi delo kakobi se ponovo vratio... i tako u nedigled.

  • mili Vreme: 26.07.2015 18:23h

    Ne sada se ne obraćam Jevtiću , NO struci !!! ja nisam te struke , Ali izuzetno primećujem na tom čoveku , DA je ovo istina (OČI NIKADA NE LAŽU) pogledajte malo pažljivije, Ne bio ti na tom mestu .Jevtiću

  • anti peder Vreme: 27.07.2015 10:52h

    stitite homoseksualce pa zasto se sad cudite ako se to desava

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP