Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠENI

JEZIV ZLOČIN U NIŠU: Slavili sveca, pa nožem unakazili mladića! (FOTO)

Autor: B. Janačković | 29.11.2014 - 12:14:00h | Komentara: 3

Niška policija uhapsila je A. T. (18), S. D. (26), M. R. (26) i U. K. (21), kao i jednog 15-godišnjaka zbog sumnje da su učestvovali u tuči u kojoj je brutalno izboden Stefan Stanković (23) iz Niša, dok se za još jednim napadačem policija intenzivno traga.

Kamera snimila napadače

Kamera snimila napadače

Uhapšeni sve priznali


Uhapšeni napadači priznali su u policiji da su učestvovali u tuči koja se otrgla kontroli, kada je jedan od njih potegao nož i brutalno izbo Stefana. Uz saglasnost Višeg javnog tužilaštva, četvorici punoletnih osumnjičenih određeno je zadržavanje do 48 časova, zbog sumnje da su izvršili krivično delo - teško ubistvo u pokušaju, dok je maloletnik pušten da se brani sa slobode i protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku. 

Napad u kojem je Stanković uboden osam puta u telo, dogodio se 22. novembra, pola časa iza ponoći na Bulevaru dr Zorana Đinđića u Nišu, a zbog povrede kičme ostao je paralizovan.


- Do sukoba je došlo iz čiste bahatosti, bez ikakvog povoda. Grupa od šestorice mladića vraćala sa slave kada su videli Stankovića sa drugom na uglu Sremske ulice i Bulevara dr Zorana Đinđića. Napadači su imali flašu sa pivom, pa se pretpostavlja da su bili pijani. Prišla su im prvo trojica, pa onda još trojica.
Počeli su da ih tuku bez razloga, a jedan od njih je potegao nož i brutalno izbo Stefana po leđima i telu. Još se utvrđuje ko je od osumnjičenih izbo mladića. Najtužnije od svega je da je najplića rana Stefanu nanela najtežu povredu, jer je nož prekinuo nerv u pršljenu, zbog čega će ostati paralizovan - kaže za naš list sagovornik blizak istrazi.

Stefan osam  puta uboden  nožem

Stefan osam puta uboden nožem

 
Odmah nakon tuče, grupa siledžija se podelila da bi se ponovo okupili u kući S. D. da se dogovore šta da rade.
- Dogovor je bio da svi ćute i nikome ne pričaju šta se desilo. Operativnim radom policije oni su identifikovani i krenulo je njihovo hapšenje. Dvojica napadača - S. D. i U. K. uhapšeni su na graničnom prelazu Preševo, prilikom pokušaja da napuste zemlju. Policija traga za još jednim napadačem i utvrđuje ko je od njih bio onaj koji je potegao nož. Operativci krvnih delikata su odradili ogroman posao jer je tokom rasvetljavanja privedeno više od 50 ljudi za koje se sumnjalo da bi mogli biti povezani sa ovim slučajem - kaže naš sagovornik.

Saša na  mestu  napada

Saša na mestu napada


Stefanov brat pomogao u istrazi

Saša Stanković, brat izbodenog mladića, pohvalio je rad policije.
- Svaka čast pripadnicima niške kriminalističke policije koji su nesebično i po 24 časa bez prekida radili na ovom slučaju. Uspeli su da na osnovu fotografija koje sam skinuo sa snimka i podelio medijima identifikuju napadače i da ih uhapse. Stefan je srećan što su pronađeni napadači, ali još ne zna da je u bekstvu još jedan, za koga sumnjam da je bio glavni. Nisam mu još to rekao da ga ne bih stresirao, jer će zbog povrede kičme ostati paralizovan. Policija je uradila fenomenalan posao, ali sve je nevažno dok ne uhvate i šestog napadača - kaže Saša.
On kaže da je Stefan bolje, da je skinut sa aparata i da se može očekivati da uskoro izađe iz šok-sobe.
- Apelujem na gradske vlasti da dovedu u funkcionalno stanje kamere za nadzor saobraćajnica koje postoje baš na mestu gde desila tuča, ali ne snimaju. Da su radile, možda do tuče ne bi ni došlo ili posle toga ne bi bilo izgubljeno pet dana u potrazi za počiniocima - dodaje Saša.

Poslednji komentari
  • leopold Vreme: 29.11.2014 07:14h

    pa ko njih prima u kucu da mi je znati? i to na slavu! o cemu te bitange pricaju sem o tome kako naneti zlo! i taj klinac od 15 godina, krimos u najavi. eeeee 90-te, 90-te!!! ali tih devedesetih su se ubijali kriminalci a sad klinci, ma strasno.

  • yo Vreme: 29.11.2014 17:16h

    sekta znaci

  • Lido Vreme: 30.11.2014 08:37h

    Bilo bi fer od strane pravosudja da roditelji 6 malih nasilnika plate odshtetu momku. Ne moze tek tako, unakaziti coveka i prepustiti ga samog sebi nesposobna Za unakazeng nikakava satisfakcija nije zatvor za nasilnike, jer zatvor nece uciniti nesrecnika da ponovo prohoda. Jedino sta me odvraca od posete starom zavicaju je to nasilje, sto su tamo vece sanse da se mogu naci na pogresnom mestu u pogresno vreme. Zbogom Srbijo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP