Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

JEZIVO

Jeziva noć za hitnu pomoć

Autor: Tanjug | 29.03.2014 - 08:59:00h | Komentara: 0

Hitna pomoć je noćas obavila ukupno 106 intervencija, od kojih 30 na javnom mestu. Bilo je mnogo osoba u alkoholisanom stanju i tuča

U Beogradu je noćas poginula jedna osoba, a više je povređeno u velikom broju tuča i saobraćajnih nesreća, od kojih neke teško, izjavila je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Hitna pomoć

Pune ruke posla | Foto: Dejan Živančević

U 3.06 u Vodovodskoj ulici ispred broja 80 dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je stradao 23-godišnji muškarac. On je navodno ispao iz vozila i odvezen je na reanimaciju, a smrt je konstatovana u četiri sata.
Još tri osobe su povređene u toj nesreći. Muškarac od 29 godina koji je bio u svojstvu vozača zadobio je tešku tupu povredu glave, razderotinu vrata sa desne strane i prelom leve potkolenice i odvezen je na reanimaciju.
Druga povređena osoba je 21-godišnja devojka koja je bila na mestu suvozača. Ona je zadobila tupu povredu glave i razderotinu lakta sa desne strane. Treća osoba, takođe ženska, od 24 godine zadobila je povredu glave, razderotinu čeone regije, sa leve strane tupu povredu grudnog koša.
U 20.24 sata u ulici Koste Abraševića 39 na Zvezdari teško je povređen muškarac od oko 37 godina koji je upucan vatrenim oružjem u kolima. On je imao tri ustrelne rane - jednu u predelu grudnog koša jednu u predelu nadlaktice i jednu u predelu leve podlaktice. On je prevezen na reanimajciju svestan, mada u teskom stanju, ali stabilnih vitalnih fukncija.
U 21.01 u Keltskoj ulici 21 u Malom mokrom lugu izbila je tuča u kojoj je povređena muška osoba od 34 godine. Radi se o tupoj povredi glave, tačnije posekotini u predelu čela.
U 23.00 na Novosadskom autoputu, na ulazu u Zemun polje, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su povređene dve osobe. Mušakrac od 23 godine, u svojstvu vozača, zadobio je tupu povredu sa modricom i otokom glave desne čeone regije, povredu u vidu razderotine korena nosa, razderotinu predela desne lopatice.
Vozač drugih kola u toj nesreći, 29-godišnji muškarac, zadobio je tupu povredu glave sa otokom i modricom potiljačne regije i razderotinu desnog kolena.

hitna pomoć na cecinom koncertu

hitna pomoć | Foto: Pulsonline

U 2.50 na uglu Karađorđeve i Hercegovačke izbila je još jedna tuča u kojoj je 35-godišnji mušakrac zadobio tešku traumu. On je zatečen hemodinamski stabilan, bez svesti, spontanog regularnog disanja sa tupom povredom glave, otkom i modričom obostrano na čelu, bez drugih vidljivih povreda.
U 3.58 na autputu kod Dušanovačke pijace, smer ka Novom Beogradu, u nesreći je povređena muška osoba od 30 godina. On je teško disao, imao je tupu povredu glave i tela, razderotinu na licu sa leve strane i odvezen je na reanimaciju.
U 5.15 u bulevaru Zorana Đinđića na uglu sa ulicom Antifašističke borbe dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su povređene tri osobe. Dečak od 11 godina žalio se na glavobolju, muškarac od 55 godina, koji je bio vozač, imao je otvorenu ranu ispod desnog oka i tupu povredu desnog kolena. Treća osoba je bila bez spolja vidljivih povreda i on je odbio pomoć.
Hitna pomoć je noćas obavila ukupno 106 intervencija, od kojih 30 na javnom mestu. Bilo je mnogo osoba u alkoholisanom stanju i tuča, a od hroničnih bolesnika najviše su se javljali astmatičari, srčani bolesnici, hipertenzičari, bilo je hipertenzivnih kriza, dok su se na telefon za savete najviše javljali ljudi sa respiratornim infekcijama.
I jučerašnji dan je završen sa velikim brojem intervencija -169 ukupno, od toga 60 na javnom mestu. Tu je bilo dosta padova, kolapsa i povreda.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP