Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRIČE IZ POLICIJSKE STANICE

Kako je makro odao Mimi Oro!

Autor: Milan Dudvarski | 11.01.2015 - 11:35:00h | Komentara: 4

Mihailo M. (33) sedeo je oko 2 sata ujutru u ulici Ljutice Bogdana u Beogradu, u svom luksuznom automobilu sa zatamnjenim staklima i čekao da mu se javi jedna od njegovih mnogobrojnih “zlatnih“ prostitutki.

pritvor savski venac

Policijski pritvor u stanici Savski venac | Foto: Dušan Milenković

Nije ni slutio da su mu se približili policajci Savskog venca koji su tih dana bili u pojačanim patrolama zbog predstojećih praznika. Nakon uzimanja ličnih podataka, Mihailo je zamoljen da otvori gepek, u kom je pronađeno 16 telefona sa “zlatnim” brojevima na poleđini i laptop. Inspektorima je sve bilo jasno. Nakon provere u Mihailovom laptopu je pronađen spisak sa više desetina prostitutki i njihovih zarada. Od tog hapšenja se kasnije razvila akcija u kojoj je privođena starleta Milica Živanović, zvana Mimi Oro (23).

Sve naslovne stranice novina bile su ispunjene tom pričom, a policajci sa Savskog venca, koje niko nije pomenuo, nastavili su da rade svoj posao efikasno kao i do tada.

Milica Mimi Živanović Oro

Odali je telefoni iz gepeka: Mimi Oro | Foto: facebook / Milica Mimi Zivanovic

Osim ove akcije, priča Stojan Mutavčić, šef kriminalističke policije Savskog venca, bilo je tu i hapšenje vojnog policajca koji je na Mostarskoj petlji presretao i napadao žene, pokušavajući da ih siluje, otkrivanje laboratorije u kojoj je pronađeno 120 kila narkotika, kao hapšenje dvojice dečaka koji su napali Rašu Popova.

ADRENALINSKA AKCIJA

Još jedna od anegdota, koja se srećom završila dobro, bila je i kada su ispektori Savskog venca “na delu” hapsili pljačkaše. U više navrata su, pričaju u Savskom vencu, isti lopovi pištoljima pljačkali prodavnice. Odlučeno je da se oni pohapse u trenutku pljačke. Inspektori su ih presreli sa uperenim oružjem. Napetu situaciju je zakomplikovala Žandarmerija, koja je mislila da su policijski inspektori razbojnici. Dok su inspektori držali na nišanu pljačkaše, Žandarmerija je uperila oružje u njih. Srećom, sve je razjašnjeno i akcija je uspešno privedena kraju.


- Ta dvojica maloletnika su pretukla čoveka na našoj teritoriji. Mi smo ih uhapsili, ali nije vredelo. Pošaljemo ih u popravne domove u Užice i Niš, ali tamo ne smeju da ih zatvaraju i onda se oni nađu ponovo u Beogradu, i eto, napadnu Rašu Popova. To je sistemski problem - rekao nam je Mutavčić, koji je 32 godine u službi.

Načelnik Savskog venca Vladimir Popović, prekaljeni policajac koji se seća vremena kada je policija imala samo dva službena “keca“ i borila se protiv ozbiljnih kriminalaca, kaže da je i danas situacija teška, ali da se policajci uprkos tome uspešno bore, zajedno sa kolegama iz UKP-a, policijske brigade i interventne jedinice, tužilaštva, sudova sa svim tekućim problemima.
- Policajci godinama rade u pohabanim uniformama, ali to ih ne sputava da rade svoj posao na najbolji mogući način. A mogu reći da smo veoma uspešni - rekao je Popović.

Komandir stanice Radovan Gatarić kaže da svako ko dođe u prestonicu najverovatnije će prvo da se sretne sa policajcem Savskog venca.

Sup Savski venac

Nijedan naš policajac nije poginuo: Mutavčić, Gatarić i Popović | Foto: Dušan Milenković

 
- Kroz našu teritoriju dnevno prođe više od 100.000 ljudi. Koliko smo uspešni, pokazuje i stalan pad krivičnih dela. Tako je u 2012. godini bilo 1.620 krivičnih dela, u 2013. - 1.497, a u 2014. - 1.119 - ističe Gatarić. Ono što uprkos svim problemima smatraju za najveći uspeh je to što nisu imali nijednog poginulog ni povređenog policajca.

- Svaki dan se suočavamo sa kriminalom. Nešto rešimo, nešto ne, ali nema većeg zadovoljstva od saznanja da su se svi policajci vratili svojim porodicama živi i zdravi - navode u Savskom vencu.

Kriminal u brojkama

RAZBOJNIŠTVA

2012. - 102 (rešeno 52)
2013. - 96 (rešeno 63)
2014. - 63 (rešeno 30)

DROGA
Od 2012. godine kada je u 21 akciji zaplenjeno 120 kila različitih droga i jedna laboratorija, mi beležimo konstantan uspeh u tom delu našeg posla.

Prostitucija, "džep" i droga

U Savskom vencu kažu da je jedan od najvećih problem džeparenje, jer je teren takav. Tu se nalaze autobuska i železnička stanica, bolnice, i to sve predstavlja raj za džeparoše. Takođe, čuveni “Picin park“ je rešen i prostitutke sve manje zalaze i ordiniraju na platou ispred Ekonomskog fakulteta. Kada je reč o narkoticima, Popović, Gatarić i Mutavčić ističu da je to stalna borba i da, uprkos što im se čini da je to borba sa vetrenjačama, oni neće prestati da suzbijaju ovu pošast.

Poslednji komentari
  • nesa Vreme: 11.01.2015 12:50h

    a pre nego sto su ih pohapsili na jednoj od nasih eminentnih tv u emisiji u kojoj su voditeljke sumnjivog morala covek koji se razume u elitnu prostituciju pred kamerama gde je i doticna osoba bila kao gost izjavi da bas ona nama nikakve veze sa prostitucijom.dali je to normalno da televizije daju besplatne reklame za te prostitutke.

  • paja patak Vreme: 11.01.2015 13:06h

    Nista bitno oni nisu resili .Ubistvo devojke u Krajiskoj ulici ,Radojice Nikcevica kod Sehera ,onog kod Pink televizije ,dizanje u vazduh kioska u Koste Glavinica itd itd

  • paja patak Vreme: 11.01.2015 16:46h

    Sta nije bilo uredu sa mojim komentarom ?

  • maja Vreme: 11.01.2015 20:17h

    Nadam se da će policija još odlučnije raditi svoj posao, zato da se našoj omladini ovakva izopačenost prestane prezentovati kao posao. "Neko" je čak lansirao kampanju da bi to trebao biti legalan posao. Slažem se sa tim da omladina treba biti zdrava i zaštićena, da se budžet popunjava, a to će se najbolje postići kad se ovim teškim kriminalcima oduzme nelagalno stečena imaovina i mušterije debelo kazne (ionako ne znaju šta će sa parama). Mladima reklamirajte pošten posao, ukazujte im na značaj obrazovanja a ne da naciju srozavate u šljam...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP