Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

REKONSTRUKCIJA

Kako je Marko Milićev bežao od zakona preko pola sveta!

Autor: | 02.09.2014 - 09:36:00h | Komentara: 2

Vozač "kantrimena" Marko Milićev, koji je osumnjičen da je kolima udario Luku Jovanovića nakon čega je on preminuo, uhapšen u Kini nešto više od mesec dana nakon kobne večeri kada je izvršio zločin.

Marko Milićev

Marko Milićev

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je na konferenciji za novinare da je Marko Milićev uhapšen u Kini i da se tamo nalazi u pritvoru. Stefanović je izjavio da je Milićevu u Kini istekla boravišna viza, a da je u toj zemlji uhapšen po potrenici koju je raspisala Srbija.
Ovako je izgledalo njegovo bekstvo od zakona pre nego što je konačno uhapšen u Kini:


- nesreća na Brankovom mostu se dogodila 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila “lada” i kad su izašli da ga preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo “mini kantrimen”.


- Marko Milićević, koji je bio za volanom "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, nego je otišao do Železničkog mosta.

Tamo je unajmio taksi da prikriva njegovo kretanje od sigurnosnih kamera. Na ovu ideju Milićev je došao imajući u vidu to da vozač taksija tačno zna gde i kako su pozicionirane bezbednosne kamere, zbog čega je sve vreme vozio tako da kamere ne mogu da zabeleže tablice Marka Milićeva.
- Marko Milićev je ostao u “kantrimenu” i vozio do Zvezdare uporedo sa taksistom Sašom Jankovićem.


- Osumnjičene Tamara Bogdanović, Milica Novaković i Dana Manevski zajedno sa Markom Milićevim otišli su posle nesreće oko četiri ujutru do stana Bratislava Vesovića.


- Milićev i njegov kum Bratislav Vešović su odvezli auto kod pumpe u Čingrijinoj ulici odakle se “miniju” gubi svaki trag. Pretpostavlja se da je "kantrimen" ili sakriven, ili rasturen na delove.


- Kumovi su se zatim peške, posle sedam minuta, vratili iz pravca Zvezdarske šume.


- Milićev je svojim saučesnicima zabranio da govore o onome što se dogodilo, nakon čega im je dao i vizit-karte pojedinih advokata u slučaju da s njima kontaktira policija.


- Nakon te večeri, manje više se slobodno kretao po Beogradu. Čak je u tom periodu zaustavljen u rutinskoj saobraćajnoj kontroli, pa pušten, jer se u tom trenutku nije tragalo za njim. On se viđao sa svojim saučesnicima, i prema svedočenju Tamare Bogdanović, koja je bila u "kantrimenu", rekao je da je auto rasturen i prebačen preko granice.

- U međuvremenu, kako vozač, a ni vozilo nisu pronađeni narednih dana, otac nastradalog mladića Bojan Jovanović protestovao je Brankovom mostu, na mestu gde mu je sin ubijen.


- Milićev je 10. avgusta letom za Istambul u 12 i 25, sa svojim pasošem nasustio zemlju. Imao avionsku kartu u jednom pravcu. Na aerodrom ga je odvezao mlađi brat.


- U Turskom mu se u jednom trenutku gubi svaki trag. Na interpolovoj poternici, Milićev se nalazi i pod imenom Marko Marković, pošto ima dva pasoša.


- Nakon Turske, Milićev odlazi u Hongkong, gde je sleteo 13. avgusta. Već od 15. avgusta je bio u centralnoj Kini.


- Ministar Stefanović juče je potvrdio da je Marko Milićev uhapšen u Kini i da se tamo nalazi u pritvoru. Milićevu u Kini istekla boravišna viza, a da je u toj zemlji uhapšen po potrenici koju je raspisala Srbija.


- Srbija će pokrenuti postupak ekstradicije i očekuje se da će u narednih nekoliko dana ili najviše nekoliko nedelja biti u rukama srpske policije i pravosuđa.
 

Poslednji komentari
  • Zoran Vreme: 02.09.2014 11:49h

    Zar nije mogao skinuti tablice,ako je hteo izbeći kamere.

  • misa Vreme: 02.09.2014 13:53h

    Ajde majstori dajte Legijinu rekonstrukciju kako je izasao iz sahta.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP