Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ANĐEO ČUVAR OČAJNIH

Kako je policajac sprečio devojku da se ubije: Taman je krenulo dobro, ona se vratila na ivicu!

Autor: Tanjug | 29.04.2014 - 17:40:00h | Komentara: 2

Inspektor Policijske uprave Pirot Nenad Cvetković član je i Pregovaračkog tima MUP-a Srbije i bio je angažovan sinoć, kada je odvratio 21.godišnju devojku da skoči sa mosta u Pirotu u nabujalu Nišavu.

silovanje

Inspektor spasao čak četiri života | Foto: Shutterstock (ilustracija)

Drama je trajala puna dva sata, a ovo je bio četvrti slučaj u kome je Cvetković uspešnim pregovorima uspeo da odvrati ljude koji su nameravali da izvrše samoubistvo skokom u reku, polivanjem benzinom ili skakanjem sa višespratnice.
Cvetković je rekao Tanjugu da je svaka od situacija bila različita i zahtevala potpuno drugačije pristupe i tehnike pregovaranja.
Devojku, koja je juče htela da se ubije, mnogo toga je pritislo u životu - majka je troje maloletne dece, imala je veoma teško detinjstvo, a neuzvraćena ljubav njenog dečka prelila je čašu.
"Tokom sinoćnog pregovaranja u jednom momentu devojka se, iako se sve odvijalo kako treba i ona je prebacila nogu na unutrašnju stranu ograde, iznenada vratila na spoljnu stranu mosta. Za to je kriv blic nekog od okupljenih ljudi koji su sve to posmatrali, ali i aplauzi koji su mi otežavali posao", ispričao je Cvetković.
Devojka je bila povređena postupcima svog dečka koji je takođe bio prisutan, ali ja nisam hteo odmah da ga uključim u pregovaranje već tek kasnije, što je bio, ispostavilo se, dobar potez, jer je ona, videvši ga, u startu loše reagovala. Kasnije se i on priključio pa smo svo troje nastavili razgovor uz cigaretu, naveo je policijski pregovarač.

Samoubistvo, most, depresija

Devojka je bila na korak do smrti | Foto: Shutterstock (ilustracija)

"Primenio sam i jednu od tehnika tako što sam tražio flašu vode, a sve sa ciljem da pridobijem njenu pažnju i približio sam joj se", kaže Cvetković i dodaje da, iako je mogao da rukama obuhvati devojku što bi dalo vreme njegovim kolegama da pritrče i izvuku je na unutrašnju stranu mosta, on to nije učinio.
"To bi je možda spasilo u tom trenutku, ali dugoročno ne bi bilo dobro jer bi možda kasnije ponovo pokušala da izvrši samoubistvo. Ovako sam je lično odveo u moju kancelariju i još dva sata, nakon prethodno skoro dvočasovnih pregovora, nastavili razgovor", rekao je Cvetković.
Prema njegovim rečima, prelomni trenutak možda je bio kada je saznao da ona ima troje maloletne muške dece i da je imala veoma teško detinjstvo.
"Uz to je našla utehu u dečku u koga se nesrećno zaljubila, videla u njemu oca i majku, a došla u situaciju da skače i da ostavlja troje dece. Tada sam joj rekao da je ona ovoj državi mnogo dala i da ne treba da dovodi sebe u ovakvu situaciju zbog ljubavi. Možda je taj momenat prelomio pa se odlučila da ipak ne skoči", kazao je Tanjugu Cvetković.
"Imao sam situaciju gde je takođe ženska osoba pokušala da skoči sa mosta, druga situacija je bila pokušaj skakanja sa višespratnice, treći je bio pokušaj paljenja benzinom i ovaj četvrti put kada je devojka pokušala da skoči sa mosta". naveo je on.
Cvetković je 2011. završio osnovnu obuku za pripadnike Pregovaračkog tima MUP-a, a osim njega u Policijskoj upravi Pirot rade još jedan pregovarač i jedan pomoćni pregovarač.
Poslednji komentari
  • ko to tamo peva Vreme: 29.04.2014 19:44h

    Svaka čast, tom inspektoru treba dati odlikovanje, spasio je četri ljudska života,a verovatno će ih u svojoj karieri spasiti još više , ali mu želim da tih situacija bude što manje, a institucije kao što je socialni rad bi trebalo da povedu malo više računa, devojka je verovatno i njih posećivala i tražila pomoć, pa ona je stara samo 21 godinu i mogli bi predvideti da će se nešto loše dogoditi jer su sigurno znali da takva osoba sa propaćenim detinjstvom, sama i sa troje dece bez ikakve pomoći, neće naći izlaz iz tog košmara ,što je najgore nije jedina , i kad takvi dođu i traže pomoć, nadležni su toliko arogantni i gledaju ih kao da su najveći kriminalci. DRŽAVO PROBUDISE

  • majka Vreme: 30.04.2014 07:58h

    Ne razumeme, ima troje dece koju treba odgajati I hraniti I to je nije potreslo, a potresla ju neuzvraćena ljubav "dečka". Imala je vremena da nađe dečka...Jaden deca sa takvom majkom. Ona su več osuđena na propast uz nezrelu majku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP