Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUDSKO VEĆE U ŠOKU

Kalinić Bojoviću: Moje saučešće!

Autor: B92 / Tanjug | 09.12.2013 - 13:02:00h | Komentara: 1

Bojović i Milisavljević svedočili su danas putem video linka iz ekstradicionog pritvora u Madridu, na suđenju članu zemunskog klana Aleksandru Simoviću.

Luka Bojović

Luka Bojović | Foto: FoNet

Simović je optužen da je ubio svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka 2006.godine. On tvrdi da je Vukojevića ubio Sretko Kalinić, dok Kalinić za to ubistvo optužuje upravo Aleksandra Simovića.
Bojović i Milisavljević svedočeći video linkom iz Španije negirali su da imaju ikakve veze sa ubistvom Vukojevića. To je suprotno iskazu koje je dao Sretko Kalinić koji je naveo da je dok je bio u Zagrebu čuo da će Aleksandar Simović ubiti Vukojevića i da mu je to telefonom rekao upravo Vladimir Milisavljević.
Nešto više od sat vremena danas su u Specijalnom sudu u Beogradu trajala suočavanja prvo Luke Bojovića sa Sretkom Kalinićem, pa onda suočavanje Vladimira Milisavljevića sa Sretkom Kalinićem.
Tokom suočavanja Bojović je rekao da ne zna ništa o ubistvu Vukojevića osim onoga što je pročitao u novinama, kao ni o drugim krivičnim delima za koja ga je optužio Sretko Kalinić.

Član Zemunskog klana - Vladimir Milisavljević Budala

Vladimir Milisavljević Budala | Foto: Reuters

I Milisavljević zvani Vlada Budala rekao je da ne zna ništa u vezi sa Vukojevićem ubistvom, ali da mu po načinu izvršenja liči na Kalinićev stil.

Sam Kalinić je danas rekao i da nije ni očekivao da će Bojović optužiti Aleksandra Simovića, posebno zato što je nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, po stanovima u Beogradu Bojović krio upravo braću Simović. Kalinić je dodao i da je Luka Bojović ubio svedoka atentata na Đinđića Kuju Kriještorca.
Na to je Luka Bojović odgovorio: "To su laži i to je neistina".
Na kraju suočavanja sa Bojovićem, Kalinić je izjavio "moje saučešće Bojoviću", pošto je u aprilu u centru Beograda izrešetan Nikola Bojović, Lukin brat. Na ovu izjavu, španske sudije su pozvale kolege u Beogradu da ne dozvole ovakvu vrstu provokacije, na šta je sudsko veće reklo da su i sami iznenađeni ovom izjavom.

Sretko Kalinić

Sretko Kalinić | Foto: Beta

Luka Bojović tvrdi i da ne poznaje Sretka Kalinića, da ga nikada nije video i da su im se životi ukrštali preko kuma Cvetka Simića, čije je iskasapljeno telo 2010. godine nađeno u jezeru Jarun kod Zagreba. On je dodao i da iz "te grupe" zna još samo Vladimira Milisavljevića.

"Životi su nam se ukrstili preko dve meni drage osobe Milisavljevića i Simića, to su jedine dve osobe koje se znaju sa njim”", rekao je Bojović.

Na insistiranje tužioca, Luka Bojović je pojasnio da su Simović i Kalinić bili pripadnici iste grupe “zemunskog klana”, a da se Cvetko Simić družio s Kalinićem u Zagrebu.

"Kalinić je bio nažalost u prijateljskim odnosima s mojim kumom za kog svi znate kako je završio i kako je platio za to prijateljstvo s njim. Taj čovek je na najsvirepiji način ubio mog kuma"”, rekao je Bojović.

Kalinić je ranije optužio Bojovića da je stao na čelo zemunskog klana 2003. godine posle smrti Dušana Spasojevića i pružao utočište i pomoć odbeglim "zemuncima" koji su po njegovom nalogu izvršili više likvidacija pa i ubistvo svedoka-saradnika Zorana Vukojevića.

Bojović je ukazao da su sve Kalinićeve priče obične gluposti ističući da on Kalinića ne poznaje i da ga tokom svedočenja nije ni imenom oslovio.

"Jedino što je istina je da nemam nikakve veze ni sa tom osobom Kalinićem, Vukojevićem, Povićem, pa čak i Aleksandra Simovića jedva poznajem i uopšte mi nije jasno zašto se nalazim ovde", rekao je Bojović.

Tokom suočenja, Kalinić je rekao da Bojovića pak poznaje od 7. oktobra 2003. godine, da su izmišljene priče o ljubavnoj vezi njega i Simovićeve udovice i da sud ne može da očekuje od Bojovića da tereti braću Simoviće ni zajedno krivično delo.

Milisavljević je potvrdio da Kalinića poznaje od 2000. godine, da je bio s njim u kontaktu do 2004. godine u Srbiji i Hrvatskoj, pa u Španiji do 2009. godine, dok su obojica bili u bekstvu.

Aleksandar Simović

Aleksandar Simović | Foto: FoNet

Što se tiče Kalinićevih optužbi, Milisavljević je rekao da on sve laže i da se uopšte ne poznaje sa Bojovićem.

Milisavljević je pojasnio da je Kalinić lažno optužio Bojovića da je naložio ubistvo Milana Jurišića u Madridu i da je učestvovao u ubistvima 2004. za koja im se obojici sudi u odsustvu pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Specijalni sud je 20. maja na neodređeno vreme bio odložio izricanje presude Aleksandru Simoviću pošto je odlučio da sasluša Bojovića i Milisavljevića o umešanosti Sretka Kalinića u ubistvo Vukojevića.

Aleksandar Simović tvrdi da je Vukojevića ubio Sretko Kalinić, dok je Kalinić, koji je uhapšen u Hrvatskoj 2010. i izručen Srbiji, optužio njega. 2010. godine je na granici Srbije i Hrvatske uhapšen i Miloš Simović, brat Aleksandra Simovića.

Bojović i Milisavljević se nalaze u ekstradicionom pritvoru i čekaju izručenje Srbiji, ali pošto se protiv njih i u Madridu vode krivični postupci, datum njihovog izručenja ne čini se da će biti u skorije vreme.

Poslednji komentari
  • jm Vreme: 09.12.2013 14:50h

    Da, siroti oni u šoku, prava nevinašca dok ih Španci opominju. To se inače uopšte nije očekivalo od ovog "čoveka".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP