Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI DOKAZI O KLANU LUKE BOJOVIĆA

Kalinić: Pekar je
tražio Juretovu glavu!

Autor: A.D. - D.Ć. | 15.11.2012 - 21:23:00h | Komentara: 1

Španski istražni sudija saslušao je danas u zatvoru članove zemunskog klana Sretka Kalinića i Miloša Simovića o likvidacijama u Španiji i ubistvu Milana Jurišića Jureta.

Sretko Kalinić

Opleo po Luki Bojoviću: Sretko Kalinić | Foto: Beta

Sretko Kalinić (38) zvani Zver opleo je po vođi zemunskog klana Luki Bojoviću (37) zvanom Pekar pred madridskim istražnim sudijom, Fernandom Andreuom Mereljesom, koji ga je juče saslušavao u sudnici zatvora u Bačvanskoj, nezvanično saznaje "Alo!"

Glavni egzekutor zemunskog klana, koji je obuhvaćen istragom koju špansko pravosuđe vodi protiv Bojovićeve ekipe, opisao je ubistvo Milana Jurišića Jureta (36) u Španiji, gde se pod Bojovićevim patronatom skrivao do sredine 2004. godine.
“ Kalinić je saslušavan više od sat i po vremena i izneo je svoju odbranu. Sarađivao je sa španskim sudijom i odgovarao na sva pitanja” kaže naš izvor.

Milan Jurušić Jure

Milan Jurušić Jure | Foto: Screenshot sa sajta

Prema nezvaničnim informacijama, Kalinić je kao i pred istražiteljima u Zagrebu detaljno opisao kasapljenje Jurišića čiji su delovi tela nađeni u madridskoj reci.

“ Ja i Simović smo ubili Jureta jer je počeo da gubi razum. Mogli smo svi da nadrljamo zbog njega. Bojović je tražio da ga ubijemo jer je ovaj prolupao” navodno je ispričao Kalinić koji je juče saslušavan pre Miloša Simovića (33) zvanog Miša ili Glavonja, kojeg Španci takođe sumnjiče za ovaj monstrouzan zločin koji je uznemirio špansku javnost.
Kako je Alo! ranije pisao, Kalinić je hrvatskim inspektorima ispričao da su on i Simović, 2006. godine u iznajmljenom stanu u Madridu, ubili Jurišića udarcem čekića u glavu. Telo su raskomadali i ubacili u “Bošovu”mašinu za mlevenje mesa, a onda od Jurišićevog donjeg dela tela napravili gulaš koji su poslužili Vladimiru Milisavljeviću (37) zvanom Vlada Budala, koji se zajedno sa Bojovićem i Sinišom Petrićem nalazi u španskom zatvoru.

Miloš Simović

Tvrdi da nije ubio Jureta: Miloš Simović | Foto: MUP

Kako saznajemo, Simović koji je saslušavan nepuna dva sata negirao je umešanost u svirepu likvidaciju saborca iz zemunskog klana.

“ Nisam ubio Jurišića” tvrdio je Simović španskom sudiji.
Inače, Bojovićevim advokatima juče nije bilo omogućeno da prisustvuju saslušanju.

Luka Bojović

Advokatima Luke Bojovića uskraćeno da prisustvuju ispitivanju

“ Čak je Bojovićevoj advokatici iz Španije, Mar Vega Malo, bilo uskraćeno da prisustvuje ispitivanju iako je obaveštena od španskog sudije da će se u Beogradu obaviti saslušanje zbog čega je ona i doputovala. Međutim, to joj je uskraćeno od strane zamenika specijalnog tužioca” rekao je za Alo Dragoslav Ognjanović, jedan od Bojovićevih branilaca.

Tužilac : Očekujemo rezultate
Miljko Radisavljević, tužilac za organizovani kriminal, potvrdio je juče za "Alo!" da je španski istražni sudija uputio zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći u krivičnom postupku koji se u Španiji vodi povodom ubistva Milana Jurišića.

Miljko Radisavljević

Pomaže Špancima: Miljko Radisavljević | Foto: Željko Šafar

“Ovo je nastavak izuzetne saradnje sa kolegama iz Španije. Očekujem da će njeni rezultati u ovom, ali i u drugim postupcima doprineti efikasnom procesuiranju izvršilaca krivičnih dela iz Španije i Srbije” rekao je Radisavljević.
Poslednji komentari
  • snežana Vreme: 16.11.2012 10:18h

    Napis sa naslovom o zločinima zemunskog klana je već vidjena priča. Ono što zavredjuje komentar je izuzeće advokata osumnjičenog . Iako je obavešten od strane istražnog sudije prisustvo u saslušavanju svedoka nije mu dozvoljeno. Po svemu sudeći sve je rešeno, zna se ko je i zašto kriv, svedoci su dali iskaze protiv okrivljenog bez prisustva advokata , samo mi nije jasno zašto se onda slučaj odugovlači . Ovde se radi o prekršenom pravnom principu , i uskraćenom prisustvu advokata okrivljenog prilikom saslušavanja svedoka . Pošto je tužilac za organizovani kriminal tolerisao pomenute činjenice, onda zatvorite slučaj, osudite okrivljene i najzad da odahnemo i živimo bezbedno jer priča sa zemunskim klanom polako ide u istoriju. pozz

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP