Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OKRŠAJ MAFIJAŠA U ZATVORU

Kalinić pokušao da ubije Šarića!

Autor: Kurir | 29.12.2014 - 23:45:00h | Komentara: 3

Bivši pripadnik "zemunskog klana" Sretko Kalinić (40), poznat po nadimcima Zver i Kasapin, pokušao je da u pritvoru u zgradi Specijalnog suda, napadne pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića (44).

Nije mogao da podnese što ga Joca podbada: Sretko Kalinić

Sretko Kalinić

Veći incident sprečili su zatvorski stražari, ali je Kalinić istog dana hitno prebačen iz beogradskog pritvora u požarevački zatvor Zabelu.

- Obojica su bila smeštena u posebnom odeljenju pritvorske jedinice u Ustaničkoj ulici. Incident se dogodio kada su se slučajno sreli tokom izvođenja u šetnju. Kalinić je pokušao da napadne Šarića, a pošto je poznat kao surovi ubica, pitanje je šta bi se dogodilo da stražari nisu munjevito reagovali i sprečili veći incident - kaže izvor Kurira i objašnjava da su stražari uvek u pripravnosti kada je reč o zloglasnom "zemuncu".

Kalinić je više puta do sada i u pritvoru dokazao da je spreman na sve. Pokušao je da pobegne iz pritvora u Centralnom zatvoru, a Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, gađao je pločicom koju je odvalio iz svog kupatila u ćeliji dok su ovog sprovodili stražari.

- Prošle godine su u njegovoj ćeliji pronađeni žilet i konopac koji je ispleo od iscepane majice - podseća sagovornik Kurira.

Posle poslednjeg u nizu incidenata, koje je napravio, hitno je "iseljen" iz Beograda.

- Kalinić je odmah u roku od samo sat vremena uz ogromne mere obezbeđenja i u najvećoj tajnosti transportovan do Požarevca. Smešten je u sedmi paviljon ovog zatvora i ubuduće će biti dovođen na suđenje u Beograd - kaže sagovornik.

Nije mu dobro  od dokaza:  Darko Šarić

Darko Šarić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

Izvor Kurira nije mogao da kaže zbog čega je Kalinić želeo da se obračuna sa Šarićem.

- Njih dvojica nisu delili ćeliju niti su imali prilike da se sreću u pritvoru. O tome se strogo vodi računa. Nesporazum verovatno datira još iz perioda kada su obojica bili na slobodi - objašnjava sagovornik.

Podsetimo, dok su ovi pritvorenici bili u bekstvu, mediji su spekulisali da Sretko Kalinić radi za Darka Šarića. Šarić je te tvrdnje odbacio u junu 2010. godine u pismu koje je poslao na više adresa.

- Predstavljanje mene kao nalogodavca raznoraznih ubistava i povezivanje sa Lukom Bojovićem, Cvetkom Simićem, Sretkom Kalinićem i "zemunskim klanom" ortodoksne su laži - napisao je Šarić pre nego što se našao u pritvoru.

Ime Sretka Kalinića pomenuo je i prilikom prvog pojavljivanja pred sudom.

- Sećam se kada je uhapšen Kalinić, probudim se ujutru, upalim televizor i čujem "Sve ovo je naređivao Darko Šarić". Osećao sam se kao akter u američkim filmovima kada je glavnom junaku sve namešteno, a on juri sve vreme i dokazuje da to nije tačno - rekao je pljevaljski narko-bos.

Sumnjiče ga i za ubistvo Jurišića

Sretko Kalinić uskoro bi mogao da odgovara i za optužbe da je 2009. godine u Madridu ubio Milana Jurišća, pošto je španski sud oslobodio Luku Bojovića za to krivično delo. Kako se navodi u presudi, u koju je Kurir imao uvid o ubistvu Jurišića, pred sudom su svedočili i Kalinić i Miloš Simović. Kalinić je naveo da je zločin počinio Luka Bojović, dok je Simović za ubistvo Jurišića optužio Kalinića.

- Simovićev iskaz bio je mnogo ubedljiviji i sud u Španiji nema potrebe za daljom proverom njegove istinitosti - navodi se u presudi kojom je Bojović oslobođen.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 30.12.2014 01:05h

    fina gospoda

  • Pera lozac Vreme: 30.12.2014 02:25h

    Verovatno je ljut je na Šarića što mu je oteo radno mesto "Ataše za kulturu" u Moskvi krajem devedesetih.

  • Penzioner Vreme: 30.12.2014 14:17h

    Teško nama kad se to događa u zatvoru i to pored čuvara!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP