Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OVO NIJE ČOVEK NEGO ZVER!

Kamera snimila trovanje udomljene keruše Beti! (VIDEO)

Autor: B. Janačković | 18.08.2013 - 16:54:00h | Komentara: 9

Fondacija za zaštitu životinja u Srbiji (FAPS) podneće danas krivičnu prijavu policiji protiv osobe koja je u noći između petka i subote ubacila otrovno meso u dvorište jedne kuće u Kosovskoj ulici u Nišu i na taj način usmrtila psa, potvrdio je za naš list Oliver Veličković, predstavnik Fondacije.

Ubijena kuja mešanac još nije imala godinu dana bila je udomljena kao štene pre nekoliko meseci posredstvom knjaževačkog Udruženja za zaštitu životinja “Beta”, zbog čega je i bila nazvana Beti.

Keruša Beti

Keruša Beti je bila udomljena preko udruženja iz Knjaževca

 - Čin ubacivanja otrova snilmie su sigurnosne kamere. Na prvom snimku se vidi silueta osobe kako dolazi do dvorišta da osmotri situaciju a na drugom, kako ubacuje meso preko ograde. Na snimku se direktno ne vidi lik osumnjičenog, ali je na osnovu njega jasno da se radi o planiranom ubistvu životinje, zbog čega ćemo tražiti maksimalnu kaznu zatvora od tri godine - kaže Veličković. On navodi da je pas umro u teškim mukama od trovanja nedugo nakon što je pojeo otrovno meso koje je ubačeno u dvorište i dodaje da im je slučaj prijavio vlasnik psa, jer u subotu policija ceo dan nije izašla na teren da bi obavila uviđaj.

UBACIVANJE OTROVA SE VIDI NA 4:54 MINUTU SNIMKA

- Urađena je obdukcija u Veterinarskom insttitutu a nakon toga će biti izvršena i toksikološka analiza kako bi smo pribavili neophodne dokaze za sudski proces. Jasno je da se radi o planiranom ubistvu jer su ubačene kuglice mesa sa otrovom koje su brižljivo pripremljene. Neka policija sprovede istragu i pronađe krivca, dodaje on.
Vlasnica psa Dejana Stankov kaže da je pas bio veoma miran i da se nada da će policija pronaći monstruma koji je mogao nešto ovako da učini.
- Ona još nije imala godinu dana. Bila je dobar i mio pas. Nije lajala na ljude nikada, već samo ponekada na konje. Mogao je neko da uđe u dvorište da iznese celu kuću, ona ga ne bi napala. Udomili smo je pre četiri meseca jer nam je u februaru otrovan pas, kao i još nekim komšijama. Nadamo se da će policja pronaći ko stoji iza ovog ubistva nedužne životinje - kaže Dejana.
Poslednji komentari
  • milan Vreme: 18.08.2013 21:32h

    Voleo bih da vidim jednom da sudija primeni zakon u slucajevima ubistava zivotinja, dakle nikakve uslovne osude, opomene i tome slicno, vec zatvorska kazna. Par takvih presuda i ne bismo vise imali problem sa trovacima u Srbiji.

  • mesojed Vreme: 18.08.2013 21:48h

    A sta da radimo sa neduznim prasicima, pilicima, jagnjicima eeee pa ti psi su se toliko namnozili da je uzas jedan, na jednog psa sa vlasnikom dolazi trideset lutalica .

  • Maki Vreme: 18.08.2013 22:11h

    Tog psihopatu uhapsiti sto pre!!!! Potrebno sto pre pronaci i ludake koji truju po Beogradu i drugim krajevima Srbije... BOLESNO!!! Sirota kujica...

  • Ivana Vreme: 18.08.2013 22:55h

    Naravno, niko nije ostavio komenta... Grozno Danas dolazim sa placa sa svojim psom koja se takodje zove Beti i saznajem da je komsiski pas juce otrovan, uginula je za 20 min... Coveka ondnosno grupu ljudi kojatomoze da uradi ne znam sta bi im uradila. Niko nikad nije zavrsio u zatvoru u ovoj glupoj zemlji Srbiji, bruka i sramota za zemlju, narod i vlast.

  • Miki Vreme: 19.08.2013 00:53h

    Samo da ga sto pre uhvate! Da vidimo tu facu.. neljudsku, zversku.. da vidimo ko je taj sto lici na coveka a nije covek!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP