Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VUJADINU VORKAPIĆU I UROŠU GAVRILOVIĆU IZGOREO KLUB

Kamere snimile paljenje splava!

Autor: | 14.07.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Ni posle pola godine nisu otkriveni počinioci, koji su u decembru prošle godine, zapalili splav SKY, na dunavskom keju u Grockoj kod Beograda. Vujadin Vorkapić i Uroš Gavrilović, vlasnici popularnog splava, omiljenog mesta za izlaske Gročana, ali i omiljenog mesta brojnih putnika sa jedrenjaka i brodova iz Evrope koji su na svom putu Dunavom svraćali u klub, kažu da su kamere sa okolnih splavova snimile počinioce, koji su ušli na splav i zapalili ga benzinom.

Splav SKY izgoreo do temelja

Splav SKY izgoreo do temelja

- Na snimku se vide dvojica muškaraca kako ulaze na splav, polivaju ga benzinom i pale. Splav je izgoreo do temelja, a policija iz Grocke je na sebe preuzela istragu. Nakon dve nedelje, shvatili su da nemaju dovoljno kapaciteta da reše slučaj i prosledili su ga policiji u Beogradu, koji imaju specijalizovana odeljenja za požare. Inspektor kome je bio dodeljen slučaj redovno je kontakirao sa nama, dok je slučaj bio u fazi privođenja sumnjivih lica, ali su nakon nekog vremena kontakti prestali.

Uroš Gavrilović

Uroš Gavrilović

Kada smo uspeli da sa njim u aprilu stupimo u kontakt, obavestio nas je da slučaj vraćen u policiju u Grocku, jer ne mogu biti vođene dve paralelne istrage. Čudno je što je to urađeno, jer lokalna policija nije imala kapacitete da slučaj sama reši. Proverili smo ovu informaciju u Grockoj, a tada nam je potvrđeno da oni nisu ništa preduzimali od momenta kada su slučaj prosledili Beogradu - kažu Vorkapić i Gavrilović, bivši košarkaši OKK Beograd koji apeluju da se slučaj što pre reši.


Vujadin Vorkapić

Vujadin Vorkapić

Oni navode da su ponovo zvali inspektora u Beogradu koji im je, kako kažu, rekao da će uraditi sve što je u njegovoj moći da se slučaj što pre reši, ali da se do danas ništa nije desilo. Vlasnici ističu da je splav otvoren 2009. da su na njemu organizovana gostovanja poznatih pevača, kao i da je splav bio poznat po dobrim žurkama. Splav je sada u fazi rekonstrukcije, a vlasnici planiraju da ga ponovo otvore za desetak dana. D. Ć.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP