Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DIMITRIJE JANIĆIJEVIĆ UBIJEN U MITROVICI

Kandidat za gradonačelnika izrešetan „dugom devetkom“

Autor: M. Keranović | 17.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Odbornik u Skupštini opštine Severna Mitrovica Dimitrije Janićijević (35) ubijen je pola sata iza ponoći, u noći između srede i četvrtka, ispred svoje kuće u severnom delu Kosovske Mitrovice. Janićijević je bio i kandidat za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica na prethodnim lokalnim izborima, na listi Samostalne liberalne stranke (SLS). Motivi i počinilac ubistva zasad nisu poznati.

Dimitrije Janićijević

Dimitrije Janićijević

Kako se navodi, u Janićijevića je, pošto je izašao iz vozila, pucala za sada nepoznata osoba. Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivanović kazao je da je Janićijević bez znakova života dovezen u bolnicu 42 minuta iza ponoći, da je imao višestruke povrede i više od deset rana nanetih vatrenim oružjem u predelu grudi i stomaka. Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Besim Hoti izjavio je da istragu vode zajedno kosovska i Euleks policija.


- Prema preliminarnim rezultatima istrage, verujemo da je žrtva upucana iz pištolja kalibra 9 mm. Kada je u pitanju motiv, ništa ne isključujemo - rekao je Hoti i naveo da se slučaj može povezati sa nekim događajima iz prošlosti, pošto je ranije registrovano nekoliko napada na Janićijevića. On je podsetio da su nepoznate osobe nekoliko puta pucale na Janićijević lokal u severnoj Kosovskoj Mitrovici, da mu je ispred lokala bačena i bomba, a da je ispod njegovog automobile bio postavljen eksploziv.

Ubijen iz automatskog oružija

Ubijen iz automatskog oružija | Foto: Shutterstock


Petar Miletić, nekadšnji funkcioner SLS, veruje da je motiv ubistva jedino politika, ističući da su problemi počeli kada se Janićijević politički aktivirao.
- On nije imao policijsku zaštitu iako je bilo evidentno da je ugrožen. Nisu hteli ni u vreme izbora da to omoguće, kada je bila velika opasnost, ne samo po njega već i druge. Kad tada nisu dobili zaštitu, znalo se da niko neće ni posle okrenuti glavu, kao što i nije. Inače, priličan sam skeptik. Ne verujem da će sada otkriti ko je ovo uradio - navodi Miletić za „Alo!“.
Dimitrije Janićijević bio je otac troje dece i čekao je prinovu.

Dačić i Tači osudili ubistvo


Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najoštrije je osudio ubistvo Janićijevića i ponudio pomoć Euleksu i Kosovskoj policiji u nalaženju počinilaca tog zločina. Dačić je rekao da ne zna koji su motivi ubistva, ali da taj zločin ima političke posledice.
- Ne znam kakve su pobude, razlozi i povodi, ali pošto je reč i o pripadniku političke organizacije, onima koji su učestvovali na nedavno organizovanim lokalnim izborima, svakako da ima političke implikacije i posledice - rekao je Dačić. Ubistvo Janićijevića juče su osudili i ministar Aleksandar Vulin, kosovska predsednica Atifete Jahjaga, kosovski premijer Hašim Tači, zatim glavna izvršna službenica Administrativne kancelarije severne Mitrovice Adrijana Hodžić, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin, šef misije OEBS-a na Kosovu Žan-Klod Šlumberže, Kancelarija za KiM, Građanska inicijativa „Srpska“, Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica i drugi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP