Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ŠVAJCARSKI VRHOVNI SUD PRESUDIO SAVI STOJKOVIĆU (58)

Kasapin osuđen na 20 godina za ubistvo žene!

Autor: B. Jelovac | 01.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Švajcarski vrhovni sud je početkom nedelje osudio na 20 godina zatvora Savu Stojkovića (58), koji je u decembru 2010. sekirom ubio bivšu suprugu Slavojku (52).

Time je ukinuta presuda Okružnog suda u Cirihu, koji ga je, kako se navodilo, zbog zatrašujuće brutalnosti osudio na doživotnu robiju.
-Uzeli smo u obzir da je Stojković nesrećnu ženu 11 puta sekirom udario u glavu i vrat i da je to gotovo teško kvalifikovati kao ubistvo, pre je u pitanju pokolj. Delo je izvršeno u prometnoj ulici, nasred trotoara ispred ćevabdžinice u jutarnjem špicu, što samo dokazuje njegovu nemilosrdnu odlučnost – naveo je u svojoj presudi Okružni sud.

Međutim, Vrhovni sud je usvojio žalbe njegovih advokata i zaključio da je 20 godina dovoljna kazna jer će mu shodno strogoj praksi uslovnih otpusta biti dozvoljeno da se nađe na slobodi tek kad bude već poprilično star. Stojković tokom suđenja nije izrazio kajanje, već je na konstataciju da je njegov zločin izuzetno brutalan, jer je jadnoj ženi skoro odsekao glavu, pitao: „Zašto brutalan, to su vam povrede kao u bilo kojoj većoj saobraćajnoj nesreći.“

Sava Slavojki prerezao vrat

Sava Slavojki prerezao vrat

Da podsetimo, on se kobnog jutra dovezao u ulicu Baden u Cirihu svojim „smartom“, parkirao se u blizini srpske ćevabdžinice i čekao da njegova supruga stigne na posao. Kada je nesrećna žena, koja je invalid, izašla iz tramvaja i hodajući sa štakom pošla niz ulicu, izašao je i bez reči počeo da je besomučno udara sekirom. Šokirani prolaznici, ugledavši ženu sa gotovo rascepljenom glavom, pozvali su pomoć, ali je Slavojka od zadobijenih preloma lobanje i otvorenih rana koje su obilno krvarile odmah preminula.

Njen suprug je seo u automobil i odvezao se, ali se predao policiji sat kasnije. Stojković je državljanin Švajcarske od 1973, a 20 godina kasnije oženio se po drugi put Slavojkom, koja se doselila iz Srbije i sa kojom ima četvoro dece, od kojih najmlađe ide u osnovnu školu. Prema rečima njenih poznanika, zbog nasilja u porodici, zbog kojeg je iskačući kroz prozor i ostala invalid, svojevremeno je potražila pomoć u sigurnoj kući. Razvela se od supruga i prehranjivala decu radeći u firmi za proizvodnju ramova za slikanje. Ciriški mediji su kao motiv stravičnog zločina naveli njeno odbijanje da se pomiri s mužem i vrati sa decom kući.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP