Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUĐENJE

Kasapin uskoro na slobodi!

Autor: B. Jelovac | 11.05.2013 - 22:50:00h | Komentara: 0

Advokati Mitre Đorđević (50) obavestili su Apelacioni sud u švajcarskom gradu Belinkona da ona neće prisustvovati početku postupka u kojem se preispituje presuda kojom je oslobođena optužbi da je podstrekivala svog sina Dalibora (19) da ubije njenog muža Arnoa Garatija (46).

Osumnjičena da je inspirator ubistva: Mitra Đorđević

Osumnjičena da je inspirator ubistva: Mitra Đorđević

Postupak u kojem tužilaštvo traži doživotnu kaznu za Mitru insistirajući da je bila inspirator ubistva zbog novca i da je za svoj gnusni plan iskoristila sopstveno dete počinje 21. maja, ali ona neće doputovati iz Srbije zbog zdravstvenih problema.


Advokat Pjetro Pelegrini priložio je sudu lekarsko uverenje o njenoj bolesti, a u istom postupku razmatraće se oslobađajuća presuda za izvesnog Albanca (29) sa Kosova koji je pomogao Daliboru posle zločina i osuđujuća za Portugalca Marija Vićentea Paviju, koji mu je kupio sekiru. Iako je i slučaj samog Dalibora, koga švajcarski mediji nazivaju „autorom jednog od najkrvavijih zločina u novijoj istoriji kantona Tičino“, čiji je Belinkona glavni grad, trebalo da se nađe pred Apelacionim sudom 21. marta, on je iznenada povukao svoju žalbu. Dalibor je presudom suda za maloletnike, pošto je u trenutku zločina imao svega 17 godina, u novembru prošle godine osuđen na četiri godine zatvora. Iako se žalio na presudu, uoči početka postupka napisao je pismo:

Preuzeo krivicu: Dalibor Đorđević

Preuzeo krivicu: Dalibor Đorđević

- Potvrđujem da sam ja počinilac zločina, suprotno onome što sam tvrdio na prvom suđenju. Moja majka ni na koji način nije bila uključena u moj zločin. Sada sam odrastao i sazreo i shvatam da sam je nepravedno optuživao. Prihvatam presudu i povlačim svoju žalbu - napisao je Dalibor.


Sahrana žrtve u Švajcarskoj

Sahrana žrtve u Švajcarskoj

Po švajcarskim zakonima, Daliboru je kao maloletniku u vreme zločina omogućeno da kada odsluži polovinu kazne izađe na uslovnu slobodu. Kako je dobar deo odležao, on će već 7. jula ove godine biti pušten iz zatvora, a švajcarski organi će ga zatim deportovati u Srbiju. Njegova majka Mitra vratila se iz Švajcarske u Srbiju u avgustu prošle godine, odmah nakon što je na prvom suđenju oslobođena optužbi. Dalibor je 1. jula 2011. nožem tri puta ubo svog očuha Arnoa u leđa, a kako je bezuspešno pokušavao da telo uništi kiselinom, na kraju mu je sekirom odsekao noge i ostale delove tela i spakovao sve u kofer. Četiri dana posle ubistva, tražio je pomoć od poznanika Portugalca i izvesnog kosovskog Albanca, sa kojima je radio u jednoj samoposluzi. Trebalo je da mu pomognu da se otarasi ostataka. Međutim, Albanac se premišljao izgovarajući se da mu je automobil pokvaren, a potom je i od psihijatra zatražio savet, nakon čega je sve prijavio policiji. Dalibor je odmah priznao zločin, ali je pokušao da u potpunosti skine krivicu sa prijatelja objašnjavajući da nisu ni znali šta je u koferu, iako je tužilaštvo utvrdilo da su obojica dobili po 1.500 franaka. Mitra je u vreme zločina bila u Bosni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP