Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAJVEĆI SRPSKI MONSTRUMI: ZORAN MUNĆAN

Kasapio satarom, pa delove tela razbacao po Srbiji

Autor: J. Paunović | 24.03.2013 - 23:27:00h | Komentara: 4

“Ceo život se borim za pravdu i istinu i u istrazi nisam ćutao da bih prikrio istinu. Nekoliko puta sam pokušao da se ubijem, ali sam uz Bibliju shvatio da bih tako počinio smrtni greh i ostaje mi da živim u patnji.

Zoran munćan (37), bankar koji je zaklao zbog novca

Zoran Munćan (37), bankar koji je zaklao zbog novca

Ne mogu opisati koliko se kajem zbog onog što sam učinio, moj život se pretvorio u pakao od kada sam počeo da uzimam heroin, droga je uzrok ovog zla. Odgovor sada tražim u molitvama”, ovako se pred sudijom pre pet godina pravdao službenik EFG Eurobanke Zoran Munćan (37) iz Novog Sada, koji je osuđen na kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva štediše Živojina Margetića (85), koga je prvo opljačkao, pa satarom isekao na delove. Delove tela razbacao je po Novom Sadu, Kikindi, Zrenjaninu, Somboru i Beogradu...


Glavu držao ceo dan na terasi


Nakon ubistva Zoran Mućan je otišao u megamarket “Rodić” i kupio nož, sekiru, testeru i ručni cirkular, kojima je isekao telo na više delova i upakovao ga u najlonske vreće. Neke je bacio u kontejner ispred svoje zgrade, a ostale je spakovao u automobil, te ih je odvezao i bacio u kontejnere. Glavu je držao ceo dan na terasi, a sledećeg dana se odvezao do Valjeva, gde je bacio u kontejner.

„Kasapin iz Novog Sada“, koji je radio kao referent štednje, mesecima je planirao ovaj monstruozni zločin zbog 10.000 evra, koliko je uzeo sa Živojinovog računa u ovoj banci. Zoran je priznao zločin i do detalja ispričao kako je ubio i iseckao na komade Živojina.

Zločin koji i dalje šokira stanovništvo Srbije otkriven je kada je posle istrage u EFG Eurobanci utvrđeno da je neko falsifikovanim potpisom sa računa deviznog štediše Živojina podigao 10.000 evra. Tada je klupko ovog monstruoznog zločina počelo da se odmotava, jer službenici banke nisu pronašli Živojina u stanu u ulici Vase Stajića u centru Novog Sada, pa su obavestili policiju. Munćan je odmah suspendovan sa posla.

Testera

Testera


Prema rečima Zoranovih kolega, on je bio referent za štednju i imao je pristup podacima o štedišama. Najpre je našao podatke o deviznim štedišama sa većim ulozima, a onda je proveravao ko od njih živi sam. Napravio je spisak od nekoliko starijih klijenata i proveravao ko je najpodobniji za pljačku. Posle nekoliko meseci “istraživanja”, izbor je pao na Živojina, penzionisanog radnika Privredne komore koji već godinama živi sam u jednom stanu u Novom Sadu. Zoran je upoznao starca koji je dolazio u banku i saznao da nema decu i rodbinu, kao i da mu je nedavno umrla prijateljica sa kojom je živeo.

Ubica je pozvao žrtvu  u svoj stan, gde  ju je najpre  udavio, a potom isekao na komade

Ubica je pozvao žrtvu u svoj stan, gde ju je najpre udavio, a potom isekao na komade | Foto: Masanori Jošida


Krajem februara 2007. godine uradio je lažnu dokumentaciju i angažovao prijatelja da u banci falsifikovanim ovlašćenjem podigne novac. Zoran je podelio 10.000 evra sa svojim drugom. Nesrećnog Živojina zvao je 9. marta 2007. godine da dođe u njegov stan, jer su se odranije poznavali. Živojina je najpre udavio, a onda ga je satarom iseckao na komade i stavio u najlon kese. Delove tela razbacao je po deponijama u Novom Sadu, Kikindi, Zrenjaninu, Somboru i Beogradu. Radnici gradske čistoće u Novom Sadu pronašli su ljudske noge, ali od tada drugih tragova o žrtvi i ubici nije bilo.

Varao i sa karticama

Munćan je osuđen i za zloupotrebe platnih kartica dva klijenta EFG banke. Naime, oni su mu predali kartice i PIN kodove kako bi zatvorili račune. Međutim, Munćan je to zloupotrebio i sa bankomata jednom klijentu s računa skinuo 11.000, a drugom 26.000 dinara, koje je potrošio na kupovinu droge. Pored toga, policija je kod njega u novčaniku pronašla 0,17 grama heroina.

Poslednji komentari
  • SL Vreme: 25.03.2013 07:18h

    Proveo sam sa čovekom 6 meseci u EFG banci, kad sam čuo da je ubio čoveka nisam verovao. Ko bi rekao da onako miran dečko ima u sebi živac za ovakvo nešto.

  • darko Vreme: 25.03.2013 10:28h

    Ovog monstruma drzati iza resetaka jos 100 godina. Ej, ubiti coveka, uz to jos i starog, za glupih 0.000 evra, pa to moze samo pomraceni um. Sada se mozda i kaje, ali sta ako folira. Sta ako ovaj monstrum opet nasrne na neciji zivot. Tako se i Uros Misic kleo pred sudom da je pogresio i da mu je zao, a onda je po pustanju nastavio po starom.

  • Mira Karanovic Kovacev Vreme: 25.03.2013 11:17h

    STRASNO! Ne secam se da sam ranije citala o ovom slucaju. Ovako monstruozno ubistvo i to jos pomocu droge, mislim da zasluzuje dozivotnu robiju. Nije mi poznato na koju kaznu je Muncan osudjen. Ovako nesto MORBIDNO, nisam skoro procitala, mada se svakodnevno svasta dogadja, ali ovo...

  • trvl Vreme: 26.03.2013 17:50h

    I ja sam imala priliku da saradjujem sa doticnim, nikada ga nisam podnosila jer je bio lenjstina i neradnik. Jeste bio miran i povucen ali svako ko bi ga malo duze gledao, mogao je da shvati da tu nesto nije u redu s njim. Zasto to rukovodioci nisu videli....e to je vec njihov problem. Kad se desio problem, galantno su izvukli svoje guzice.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP