Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STEŽE SE OBRUČ

Keka na „nišanu“ tajnih službi!

Autor: M. Dudvarski | 24.10.2014 - 20:02:00h | Komentara: 0

Vođa novobeogradskog kriminalnog klana Dejan Stojanović Keka (40), jedan od najtraženijih srpskih begunaca, koji je dovođen u vezu sa međunarodnim švercom droge, nakon osam godina skrivanja konačno se nalazi pod budnim okom srpskih bezbednosnih službi, saznaje „Alo!“.

Miloš Ljubenović,  Kekin saradnik zadužen  za pranje novca, ubijen  je aprila prošle godine

Miloš Ljubenović, Kekin saradnik zadužen za pranje novca, ubijen je aprila prošle godine | Foto: Petar Marković

- Još nisu obezbeđeni svi uslovi za njegovo bezbedno hapšenje, ali je važno da je lociran i da je poznata njegova ruta. Preduzimamo sve akcije koje možemo i gotovo je izvesno da bi u skorije vreme mogao biti priveden pravdi - navodi dobro obavešteni izvor „Alo!“.


Stojanović je iz Srbije pobegao 2006. godine nakon ubistva Gorana Mijatovića Mite, predsednika FK Bežanija. Vezivan je za brojna krivična dela, pa i najteža, ali je Srbija raspisala poternicu za njim zbog teške krađe.
Nekadašnji Okružni sud u Beogradu sudio mu je zbog ubistva i neovlašćenog nošenja oružja i zbog toga je 19. oktobra 1998. osuđen na četiri meseca robije, koju je odležao. Jurili su ga i van granica Srbije, jer se sumnjalo da organizuje prebacivanje velikih količina heroina i kokaina i da snabdeva tržište zapadne Evrope. U Sao Paulu je i optužen za međunarodni šverc kokaina kao pripadnik grupe Gorana Nešića Cige. Ubrzo je za njim raspisana i Interpolova poternica, ali ju je brazilski sud ukinuo jer navodno nije bilo dovoljno dokaza koji bi ga povezali s kokainom.

Mediji su prenosili da se Keka godinama uspešno krije u Južnoj Americi, a prema rečima našeg sagovornika, dobro je to što mu se sada polako smanjuje radijus kretanja.

- Iako osobe koje su visoko pozicionirane na kriminalnim nivoima, a ovde najmanje mislim na Srbiju, mogu da ulaze u zemlje i na nelegalne načine, dobro je što se u konkretnom slučaju Stojanoviću sve više uskraćuje gostoprimstvo u inostranstvu. Iako je brazilski sud ukinuo poternicu tamošnje federalne policije za Stojanovićem, sigurno ne može da se kreće neopaženo - naveo je naš sagovornik.

Dejan Stojanović Keka (40)

Dejan Stojanović Keka (40)

Kekini repovi


- Decembra 2013. u akciji „Grom 1“ zbog trgovine drogom uhapšen je Vojin Vulin (35), za koga je policija tvrdila da je jedan od glavnih Kekinih saradnika.
- Avgusta 2013. u Hrvatskoj je uhapšen Mario Milosavljević, član Kekine grupe, koga je Hrvatska teretila za falsifikovanje pasoša.
- Maja 2013. ubijen je Nemanja Loncović (43), vlasnik restorana „Hacijenda Rodizio“, koji je bio blizak saradnik Stojanovića.
- Aprila 2013. ubijen je Miloš Ljubenović (31), Kekin čovek od poverenja zadužen za pranje novca.
- Decembra 2012. ubijen je Vujadin Pejanović (34) Vule Balavi, za koga se spekulisalo da je posle bekstva vođe, po njegovom naređenju, organizovao prodaju droge.
- Maja 2011. u Brazilu pao Goran Nešić Ciga, za koga je navodno Keka radio. Spekulisalo se da je i Keka uhapšen, ali se nakon provere to pokazalao kao netačno.
- Oktobra 2010. Keka označen da je naručio i finansirao nerede na utakmici Italija-Srbija u Đenovi.

Željko Maksimović Maka

Željko Maksimović Maka

Maka - begunac sa najviše staža


Jedan od najveštijih srpskih begunaca je i Željko Maksimović Maka, okrivljen za ubistvo policijskog generala Boška Buhe, koji je već 12 godina nedostupan srpskom pravosuđu. Pretpostavlja se da se krije u zemljama Južne Amerike, ali su se često u medijima pojavljivale informacije da se nalazi u Crnoj Gori, što su tamošnje vlasti redovno dematovale. Ipak, sa sigurnošću se zna da je Maka posle likvidacije generala najpre pobegao u Crnu Goru, a potom u Španiju, da bi se na kraju navodno „skrasio“ u Južnoj Americi. U svojoj bogatoj kriminalnoj karijeri bio je vezivan za mnoge „žestoke momke“, a između ostalog bavio se skoro svim kriminalnim delatnostima, pa i trgovinom narkoticima. Slučaj Makine grupe bio je prvi u Specijalnom sudu, iako on još nije seo na optuženičku klupu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP