Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALO! ISTRAŽUJE

Ko je ranjeni Arkanovac: Kupio Cecu za 140 dukata!

Autor: B. Jelovac | 04.04.2014 - 19:45:00h | Komentara: 0

Motiv likvidacije Bjelopoljca Radeta Rakonjca (51), nekadašnjeg telohranitelja i gardiste pokojnog Željka Ražnatovića Arkana (41) i prijatelja Luke Bojovića (40), policija za sada traži u ratu koji besni između Bojovićevog klana i pripadnika kriminalnog klana iz Crne Gore bliskih Slobodanu Šaranoviću (74). U ovom obračunu slučajno su se našli ranjeni košarkaški menadžer Goran Ristanović (57) i Stojan Novaković Cope (62), koji je takođe bio izuzetno blizak sa pokojnim Arkanom i koji je čak svojevremeno na Arkanovom venčanju sa pevačicom Svetlanom Veličković preuzeo ulogu devera i kupio Cecu.

Stojan Novaković Cope (62)

Stojan Novaković Cope (62) | Foto: Rajko Ristić

  Cope je 1995. kao jedan od najbližih Arkanovih prijatelja preuzeo ulogu devera na svadbi veka i kupio Cecu od njene sestre Lidije, i to za 140 dukata, dva brilijantska prstena i dva ručna sata. Novaković je i Ceci kao budućnoj snajki kupio džip „grand čiroki“ i skupoceni nakit kuće „Bulgari“, koji je nosila na venčanju. On je bio i potpredsednik Stranke srpskog jedinstva, koju je Arkan osnovao, zvanični vlasnik većine njegovih firmi, između ostalog i Fudbalskog kluba Obilić.

Ceca plaćena  dukatima,  brilijantskim  prstenjem i sa  dva ručna sata:  Veseli mladoženja

Ceca plaćena dukatima, brilijantskim prstenjem i sa dva ručna sata: Veseli mladoženja | Foto: Profimedia

 Podsetimo, Novaković je sredu sa Rakonjcem i Ristanovićem opušteno pio jutarnju kafu u bašti kafića „Mariki“ u Zvečanskoj ulici kada je ubica sasuo više od 20 hitaca iz „heklera“ u pravcu njihovog stola. Ristanović je operisan i prebačen je u šok-sobu u Urgentnom centru, dok se Novaković, koji je pogođen u desnu potkolenicu, oporavlja od povreda na VMA. Iako je bilo indikativno da je pucnjava usledila nekoliko dana nakon što se ime pokojnog Arkana vratilo u žižu javnosti zbog saznanja o pokojnom predsedniku Slobodanu Miloševiću kao nalogodavcu njegovog ubistva i umešanosti bivših pripadnika službi, u policiji kažu da motiv Rakonjčeve likvidacije leži u sukobu klanova.

Srećni mladenci

Srećni mladenci | Foto: RAS

 - Ispituju se saznanja da je Goran Bojanić (38), inače saradnik Šaranovićevog sestrića Miloša Delibašića (29), koji je trenutno u zatvoru zbog pljačke i osumnjičen je za umešanost u ubistvo Lukinog brata Nikole Bojovića (39), trebalo da udari na Rakonjca, koji je to, međutim, saznao. Na Bojanića je zatim u prošli petak pucano na Zvezdari, ali je preživeo i trenutno ga u bolnici čuva policija. Iako je znao o kome se radi, nije želeo da sarađuje. Nakon toga, usledilo je ubistvo Rakonjca. Postoje sumnje i da Lukini ljudi, kao i ljudi iz ovog crnogorskog klana, još ratuju povodom odmazde za dva smrtna slučaja - kaže naš izvor blizak istrazi.
Naime, navodni sukob počeo je u oktobru 2009. ubistvom Branislava Šaranovića (63) na Dedinju, a spekulisalo se da iza tog čina stoji Bojović, što, međutim, nije potvrđeno ni optužnicom ni hapšenjem. U aprilu prošle godine, u centru Beograda, ubijen je Lukin brat Nikola Bojović (39), za šta je osumnjičen Branislavov brat Slobodan Šaranović. Crna Gora je nedavno odbila da ga izruči Srbiji, a sam Šaranović je u izjavi za „Alo!“ preko svog advokata rekao da „da je mislio da su Bojovići odgovorni za smrt njegovog brata, ne bi javno nudio nagradu od milion evra za informacije o tome ko je naručio ubistvo“. Zanimljivo je takođe da su izvršioci Nikolinog ubistva već iza rešetaka, dok je Rakonjčevo, po svemu sudeći, odrađeno vrlo profesionalno. Ubica nije ostavio gotovo nijedan trag. Peške je prišao stolu, sve odradio za nekoliko sekundi i seo u „alfa romeo“ u kojem ga je čekao saučesnik. Deset minuta kasnije, automobil su zapalili na Voždovcu.

Arkanov sin: Počivaj u miru, Rade moj

Vojin Ražnatović, koga je inače tokom ratne 1992. po Arkanovoj naredbi čuvao Rade Rakonjac zajedno sa Lukom Bojovićem, juče je za „Alo!“ izrazio žaljenje povodom ubistva prijatelja njegovog oca.

Vojin Ražnatović nesreća

Vojin Ražnatović

 - Bože, koliko će još naših heroja da gine po ulicama Beograda? Dok su se ostali mangupirali, šepurili i glumili veličine po gradu, najhrabriji su uzeli puške i išli da brane svoj narod. Zapamtite, na muci se poznaju junaci! Počivaj u miru, Rade moj. Neka ti je večna slava - napisao je Vojin na svom Fejsbuk profilu.


Marković: Ispitujemo više od 100 ljudi

Nebojša Marković, načelnik beogradske kriminalističke policije, u izjavi za „Alo!“ napominje da je ubistvo Radeta Rakonjca prva likvidacija u Beogradu nakon šest meseci.
- Intenzivno radimo na rasvetljavanju ubistva, a radom je obuhvaćeno više od 100 lica, kako onih koji su se zatekli na licu mesta, tako i onih za koje postoje operativna saznanja da su umešani u ovo ubistvo. Policija je prepoznala šta je motiv, a to nije politika, već je reč o sukobu kriminalnih grupa - kaže Marković.
S. V.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP