Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ČETIRI GODINE OD UBISTVA KOMPOZITORA

"Ko štiti ubicu mog Velibora?"

Autor: Kurir | 07.04.2014 - 15:47:00h | Komentara: 0

- Pokušavamo već skoro pune četiri godine da saznamo ko je i zašto ubio našeg jedinog sina i nećemo odustati dok to ne saznamo! Za sve ovo vreme nema nikakvog pomaka u istrazi, niti nam se više iko javlja iz policije. S Veliborom je umro i deo nas, ali nećemo odustati sve dok se ubica ne nađe iza rešetaka!

vučurović

Velibor Vučurović | Foto: S. Vojnović

Ovo je kroz suze za Kurir rekao Zoran Vučurović, otac tekstopisca i kompozitora Velibora Vučurovića (31) iz Feketića, koji je usmrćen hicem u potiljak 27. aprila 2010. u Novom Sadu.

- Najstrašnije od svega mi je bilo kad sam saznao da je inspektor Jovan Maksić, koji je radio na slučaju mog sina, uhapšen jer je iz stana ubijenog penzionera u Baču ukrao 33.000 evra! Taj isti Maksić se zaklinjao da ubicu „neće štedeti, pa sve i da je njegov sin“! Ali očigledno je sve bila farsa... Šta sad mi kao roditelji treba da mislimo? Ako je on mogao da ukrade pare od mrtvog čoveka, zar iole normalan čovek ne bi posumnjao da je mogao da uzme i pare da bi zaštitio ubicu našeg Velibora? Ne tvrdim da se to desilo, ali crv sumnje postoji - kaže Zoran.
On dodaje da kao roditelj ima pravo da sumnja da se nešto krije od njega.
- Ionako od prvog dana tvrdim da uviđaj nije urađen kako treba. Ubeđen sam da se zna ko je ubio Velibora, ali se to prikriva - priča ogorčeni otac Zoran.
Zoran Vučurović je četiri meseca posle ubistva sina, uz dozvolu policije, s grupom prijatelja prekopavao mesto na kojem je Velibor pogođen u nadi da će naći metak.
- I našao sam zrno, upravo tamo gde je bila Veliborova glava! Ja sam tada rekao Maksiću: „Vidiš, Makso, to je zrno“, a on mi je odgovorio potvrdno. To mi je rekao pred ljudima, imam svedoke, ali mi nisu dali da slikam zrno. Posle toga me sudija Miroslav Alimpić pitao da li smo našli nešto, a Maksić mu je rekao da nismo! I šta ja sad da mislim - očajan je Zoran. Velibor Vučurović bio je poznat na srpskoj estradi. Uspešno je sarađivao sa Šabanom Šaulićem, Dejanom i Sašom Matićem, Jovanom Perišićem, Nedeljkom Bajićem Bajom, Acom Ilićem i s mnogim drugim poznatim pevačima.

Ubijen dok je šetao
Velibor Vučurović ubijen je dok je šetao Bulevarom Jaše Tomića. Pogođen je u glavu iskosa, s visine, a metak je prošao ukoso i izašao ispod levog uva.
- Ni ja ni supruga Hilda, a ni ćerka Tamara, nećemo se smiriti dok ne saznamo ko je ubica, koji i dalje slobodno šeta ulicama! Od tog dana mi živimo kao senke- kaže Zoran.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP