Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZAPLENJENO MESO I MESNI PROIZVODI

Kod Prijepolja otkivene dve nelegalne klanice

Autor: Tanjug | 06.02.2015 - 15:02:00h | Komentara: 0

Nadležne veterinarske inspecije Uprave za veterinu otkrile su dve ilegalne klanice u selima Hisardžik i Seljašnica kod Prijepolja i u toj akciji zaplenile tri tone i 400 kilograma mesa i mesnih proizvoda.

a

Klanica - Ilustracija

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković je tim povodom u izjavi za Tanjug rekla da su ilegalne klanice otkrivene u ospežnoj akciji nadležne inspekcije, te pozvala građane da prijave nelegalnu trgovinu bilo kojih prehrambenih proizvoda.

Nadležne inspekcije će u tom slučaju reagovati u najkraćem mogućem vremenu, rekla je ona.

Kontrola u pet prijepoljskih sela obavljena je uz pomoć Odeljenja za privredni kriminal MUP-a Srbije i tom prilikom na jednoj lokaciji zaplenjeno je tri tone mesa i proizvoda od mesa, dok je u drugoj ilegalnoj klanici zaplenjeno oko 400 kilograma proizvoda.

 - Vlasnici su imali nameru, da to stave u javni promet, što je apsolutno zabranjeno zakonom i još jednom bih istakla značaj saradnje svih institucija u borbi protiv ilegalnog tržišta hrane, koja je velika pretnja za opštu zdravstvenu bezbednost - kazala je ona.

Ministarka je rekla da inspektori Uprave za veterinu zbog malog broja ljudi, rade i po 12 sati dnevno.

Ona je zahvalila radnicima te uprave istakavši da oni osim napora koji čine, često su izloženi i vrlo neprijatnim situacijama na terenu.

Sa sličnim akcijama nastaviće se i dalje uz saradnju sa drugim institucijama sistema, koje mogu da pomognu, dodala je ministarka.

 - Zdravstvena bezbednost građana mora biti prioritet i na prvom mestu. Naši inspektori su na terenu, ali naravno važna nam je i podrška građana - kazala je ona.

Ministarka je ukazala da građani takođe mogu da pomognu da se posao otkrivanja nelegalnih klanica i nedozvoljenog prometa proizvoda obavi na najbolji mogući način.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP