Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SKANDAL

Komandir pretukao policajca: Od udarca sam dobio potres mozga!

Autor: Blic | 11.12.2014 - 21:53:00h | Komentara: 2

Saobraćajni policajac je dobio batine na radnom mestu, u komandirovoj kancelariji, i završio u bolnici.

Ljubiša Rašić

Ljubiša Rašić | Foto: Z. Lazarević

Komandir Saobraćajne policije u Kruševcu Momir Minić u utorak pre podne fizički je napao saobraćajca Ljubišu Rašića. Od udarca u vrata i pada, Rašić je zadobio nagnječenje na leđima i lakši potres mozga.

Rašiću je u utorak bio prvi radni dan pošto je 103 dana proveo na bolovanju.
Prema saznanjima „Blica“, od komandira Minića je zatražio nalog za službeni zadatak. Iznervirani Minić je, navodno, uhvatio Rašića za revere službene jakne, odgurao ga do vrata, a potom udario pesnicom u grudi. Ljubiša se od udarca zateturao i leđima pao na vrata i ragasto susedne kancelarije.
- Na leđima imam nagnječenje koje je konstatovao ortoped. Neurolog je utvrdio da sam doživeo i lakši potres mozga. Iz bolnice sam izašao na svoj zahtev. Otvorio sam bolovanje, idem u Beograd na dodatne lekarske preglede - rekao nam je u telefonskom razgovoru Ljubiša Rašić.
On nije hteo da objasni šta je nateralo komandira da ga napadne.
- Ništa više ne mogu da vam kažem. Tako me je savetovao advokat - dodao je Rašić.

Sukob između Minića i Rakića ima podužu istoriju. Pre deset godina, Rašić je premešten u Brus, gde je proveo osam godina. Na osnovu naređenja tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, februara ove godine vraćen je u Kruševac, ali su se njegovi nesporazumi s Momirom Minićem nastavili.

Pokušaj medijacije između njih dvojice završen je neuspehom, posle čega je Rašić otišao na bolovanje.

Ljubiša Rašić je u avgustu protiv komandira Minića podneo prijavu zbog mobinga, kao i krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja. Ova prijava je juče dopunjena zbog fizičkog napada.

Povodom incidenta između Minića i Rašića oglasio se i Sindikat srpske policije, koji je osudio napad na kolegu.

- Ovo je očiti pokazatelj i rezultat loše kadrovske politike u Policijskoj upravi Kruševac, jer se na rukovodeća mesta postavljaju ljudi loših moralnih, stručnih i profesionalnih kvaliteta. Očekujemo da ministar i direktor policije što hitnije reaguju - navodi se u saopštenju Sindikata srpske policije, koje je potpisao Zvonko Lazarević, predsednik za Regionalni centar Kruševac.

Poslednji komentari
  • misho Vreme: 12.12.2014 07:47h

    momira minića za načelnika uprave saob.policije da iskoreni zloupotrebe saobraćajaca u pogledu primanja mita.

  • Miroslav Nikolic Vreme: 12.12.2014 09:37h

    Stalno sam govorio da je MUP prepun ološčina i gadova, posebno na rukovodećim mestima. Takvi nemoralni gadovi se ne postavljaju slučajno, pa kad za pretpostavljenog imate lopužu i nitkova koji je sklon svim mogućim malverzacijama i neljudskostima, tada lete glave časnih policijskih službenika. A kada za ministra unutrašnjih poslova imate lopužu sa kriminalnom prošlošću, onda je to kulminacija nemorala i kriminala tamo gde se ne bi moglo ni slutiti da ga bude. A ti Rašiću, imaš li ti ruke i noge, imaš li ti fizičke snage da od sebe odbiješ neskrivljeni fizički napad, jer ako je to tako, onda tebe i na ulici mogu napasti kakvi huligani i ti se ne možeš odbraniti. Da je morala u policiji, taj tvoj komandir bi leteo za svagda iz policije i bio bi procesuriran krivično za sva svoja nedela u prethodnom periodu. Želim ti uspeh na sudu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP