Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

IVAN ILIĆ (35) ŽELI DA BUDE IZRUČEN SRBIJI

Komšije uhvatile srpskog narko-dilera!

Autor: B. Jelovac - J. Petrović | 12.12.2012 - 07:02:00h | Komentara: 1

Srpski državljanin Ivan Ilić (35) nalazi se u ekstradicionom pritvoru u bugarskoj prestonici Sofiji, gde čeka pristizanje dokumentacije iz Beograda i Zagreba, odakle su za njim raspisane Interpolove poternice, saznaje “Alo!”.

Ilića sprovode u ekstradicioni pritvor

Ilića sprovode u ekstradicioni pritvor

On se pred bugarskim sudskim organima izjasnio da želi da bude izručen u Srbiju, koja traga za njim kao pripadnikom jagodinske grupe, osumnjičene za šverc 169 kilograma kokaina.


Ilić je, kako saznajemo, uhapšen početkom jeseni u Varni, a kod sebe je imao falsifikovana lična dokumenta. Utvrđeno je da je Srbija za njim raspisala poternicu u septembru prošle godine, dok je zagrebačka kancelarija Interpola takođe zbog narkotika raspisala poternicu u novembru 2007. On je u pritvoru u Varni proveo 40 dana, a potom je premešten u ekstradicioni pritvor u Sofiji, gde će biti sve dok nadležni iz Srbije i Hrvatske ne dostave zahteve za izručenje uz propatnu dokumentaciju. Sam Ilić izjasnio se da želi u Srbiju, “gde namerava da dokaže da je nevin”.

Ivan Ilić osumnjičen je, kao  pripadnik jagodinske grupe, za šverc 169 kilograma kokaina

Ivan Ilić osumnjičen je, kao pripadnik jagodinske grupe, za šverc 169 kilograma kokaina


Pred beogradskim sudom u toku je postupak protiv osam pripadnika takozvane jagodinske grupe koji su u julu prošle godine uhapšeni u akciji Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u saradnji sa inostranim službama. U akciji “Mašina soja vita” u Grčkoj je zaplenjeno 169 kilograma kokaina vrednosti 15 miliona evra, što su službe “namerno” pustile da na brodu iz Bolivije uplovi u Solun.
Kao organizatori posla navedeni su Somborac Nikola Radmanović (47), bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) koji je pokušao da pobegne avionom u Rusiju, gde je radio kao savetnik u firmi za oružje, Đorđe Mehović (38) zvani Đokica, koji je još u vreme “Sablje” označen kao vođa jagodinskog klana, Beograđanin Darko Simović (52) zvani Ćoro, dok je među uhapšenima i Željko Vujisić (42), poznat i kao vlasnik hotela “Aleksandar palas” i restorana “Ke pasa”. Kokain je bio upakovan u delove mašine za ceđenje sojinog ulja čiji je uvoznik bila makedonska firma, zbog čega su u Makedoniji takođe uhapšene tri osobe.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 13.12.2012 16:40h

    preduzetnicki duh

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP