Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U DVE ODVOJENE AKCIJE NA HORGOŠU PRONAĐEN 21 ILEGALAC

Konvoj taksista prevozio emigrante

Autor: J. P. | 17.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Carinici su u ponedeljak, nekoliko minuta pre ponoći, na graničnom prelazu Horgoš u četiri taksi vozila beogradskih tablica pronašli 16 državljana Sirije, saznaje „Alo!“. Uhapšeni, navodno, nisu hteli da odaju kuda su hteli da prevezu Sirijce, kao i to koliko novca su dobili za tu uslugu. Iste večeri nađeno je još petoro ilegalaca sa Kosova i Metohije.

U dve odvojene akcije na Horgošu pronađen 21 ilegalac

U dve odvojene akcije na Horgošu pronađen 21 ilegalac | Foto: RAS

Prema našim informacijama, u prvoj akciji carinika na graničnom prelazu Horgoš u ponedeljak, nekoliko minuta pre ponoći, u automobilu subotičkih registracija pronađeno je pet Albanaca. Oni kod sebe nisu imali nikakva dokumenta.
- Automobilom je upravljao Đ. D. (23) iz Subotice, koji će krivično odgovarati za nedozvoljen prelazak granice i trgovinu ljudima. On je među petoro ilegalaca prevozio i jednu tročlanu porodicu sa malim detetom - objašnjava naš sagovornik iz Carine.


Samo nekoliko minuta kasnije, na svega 100 metara dalje, na graničnom prelazu Horgoš, policija je pretresom četiri taksi vozila beogradskih tablica primetila 16 ljudi iz Sirije koji kod sebe nisu imali dokumenta.

- Bilo je sumnjivo što je granicu pokušao da pređe konvoj taksi vozila. Pretresom smo kod njih otkrili ilegalce. Krivično će zbog ovoga odgovarati M. Z. (52) , F. M. (62) , F. O. (57) i E. M. (52), svi iz Beograda - dodaje naš sagovornik.

Na meti trgovaca ljudima najčešće se nađu mlade žene, siromašni, deca i fizički i građevinski radnici. Gotovo po pravilu su izloženi torturi, prinudi na seks, prebijanju, izgladnjivanju i svim vrstama psihofizičkog zlostavljanja.

Spakovao u „pasat” destoricu ilegalaca!


Policija je uhapsila R. R. (52) iz Gadžinog Hana zbog sumnje da je u „pasatu“ bugarskih registarskih oznaka prevozio sedam državljana Sirije i trojicu Iračana. Automobil je zaustavljen u blizini Ražnja, nakon čega je vozač priveden.B. J.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP