Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

M. K. (14) U OŠ „SVETI SAVA“ POVREĐEN NA ČASU FIZIČKOG

Koš se srušio i isekao đaka!

Autor: R. Ćoralić - J. Jokanović | 21.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Učenik osmog razred Osnovne škole „Sveti Sava“ u Beogradu M. K. (14) zadobio je juče ozbiljne posekotine po telu kada se na njega obrušila košarkaška tabla. Incident se, kako saznajemo, dogodio na času fizičkog oko 12.30 sati u sali za fizičko, a mališan je posle ukazane lekarske pomoći u dečjoj klinici u Tiršovoj pušten na kućno lečenje. U bolnici u Tiršovoj je potvrđeno da su primili dečaka sa posekotinama na podlakticama i između prstiju, da je zbrinut ambulantno i pušten na kućnu negu.

Dete završilo u Tiršovoj, a direktor Dejan Stanković  nije želeo da objasni kako je došlo do incidenta

Dete završilo u Tiršovoj, a direktor Dejan Stanković nije želeo da objasni kako je došlo do incidenta | Foto: Oksana Krutenjuk

- Najviše su mu stradale ruke, delimično leđa i glava, jer se staklo raspršilo. Nije mi jasno kako se to dogodila, pa ta tabla, kako sam se posle raspitao, može da izdrži O’Nila, koji ma 160 kilograma, a M. K. ima svega 68, a nije u stanju ni da zakuca koš. Verovatno je dotakao tablu odozdo, pa se ona rasprsla - kaže za „Alo!“ Janko Kovačević, stric povređenog osmaka i napominje i da su, kako je čuo, staklene table postavljene pre oko šest meseci. Ipak, direktor škole Dejan Stanković nije želeo da komentariše incident.


- O svemu sam obavestio gradski Sekretarijat za obrazovanje. Dete je lakše povređeno, bilo je neoprezno. Roditelji su odmah obavešteni i dobro se oseća - rekao je neljubazno Stanković i odbio da odgovori na najvažnije pitanje, a to je da li je bezbednost dece u njegovoj školi ugrožena i kako je moguće da se učenik povredio na fizičkom!

Miroslav Muta Nikolić

Miroslav Muta Nikolić

Muta: Loše im je nameštena tabla!


Miroslav Muta Nikolić, iskusni stručnjak i asistent selektora Srbije Aleksandra Đorđevića, rekao je za „Alo!“ da je loše nameštena tabla jedini razlog povrede 14-godišnjeg učenika OŠ Sveti Sava.
- Danas gotovo svi igraju košarku, koristeći staklene table i nemoguće je da prsnu ili da padnu ako su lepo nameštene. Mora da je neko loše namestio i prikačio za šraf, jer se nešto slično nije desilo ni u “Areni” ni u “Pioniru”, gde se kešaju košarkaši svom silinom. To je savremena tehnologija nema šanse da dođe do pada ili naprsnuća, samim tim ni do povreda. Ovde je u pitanju nešto drugo. Bilo bi smešno da se u 21. veku vraćamo na drvene table - kaže Muta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP