Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PORODICA ZVEZDARCA NA METI LOPOVA

Kosmajac u panici zbog krađe telefona!

Autor: Milan Dudvarski | 21.06.2015 - 13:15:00h | Komentara: 0

Aleksandri Kosmajac, supruzi Dragoslava Kosmajca (66), na Novom groblju ukraden skupoceni mobilni telefon "ajfon".

Određen mu  jednomesečni  pritvor: Dragoslav Kosmajac

Dragoslav Kosmajac | Foto: Emil Čonkić

Aleksandri Kosmajac, supruzi Dragoslava Kosmajca (66), koga je premijer Aleksandar Vučić označio kao najvećeg dilera na Balkanu, na Novom groblju je ukraden skupoceni telefon „ajfon“, a čitav slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Zvezdara, saznaje „Alo!”.

- Telefon joj je ukraden dok je bila na groblju. Ubrzo je to primetila i ispričala Kosmajcu šta joj se dogodilo. On je došao kod obezbeđenja groblja i veoma ljubazno zatražio da pogleda video-snimke sigurnosnih kamera kako bi se eventualno otkrio lopov telefona - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Kuća Kosmajca

Kuća Kosmajca | Foto: MUP Srbije


Prema njegovim rečima, dok je Kosmajac razgovarao sa obezbeđenjem groblja, nekoliko puta je u kancelariju te službe ušao neko od zaposlenih, što je kod Dragoslava Kosmajca izazvalo trzanje, kao da se malo uplašio.

"Sve u životu sam pošteno zaradio"


Dragoslav Kosmajac (66) izjavio je u aprilu na suđenju u Višem sudu u Beogradu da je svu imovinu stekao poštenim radom. Na ročištu za privremeno oduzimanje imovine nije mogao da se seti kada je koji objekat izgradio, ali je naveo da je suđenje farsa.
- Dokazaću da nisam kriv za sve za šta me terete! Svu imovinu koju imam stekao sam legalno. Tokom svog života mnogo sam radio, zaradio i putovao - rekao je Kosmajac, prema nezvaničnim informacijama. Kosmajac je naveo i da je carstvo izgradio tako što je kupovao udžerice i pašnjake, i tako gradio. Rekao je i da ima mnogo dokaza za to, ali da ne želi da ih dostavi niti da odgovara na pitanja.
 

- Njemu je saopšteno da obezbeđenje ne sme da da snimke bezbednosnih kamera privatnom licu i da mu je za to potrebno policijska potvrda. On ni njegova supruga nisu napravili nikakav problem, dok je Kosmajčev sin Lazar (25) malo negodovao - izjavio je sagovonik „Alo!”.
Prema saznanjim „Alo!”, nakon nekoliko dana obezbeđenju Novog groblja je stigla naredba policije da im je potrebno predati snimke na kojima bi se eventualno moglo otkriti ko je ukrao telefon Aleksandri Kosmajac.
- Sada se ti snimci pregledaju i videće se da li je moguće utvrditi ko je lopov.
Porodici Kosmajac svakako nije bilo svejedno, jer se tu radi o privatnom telefonu. Kako su izjavili, podatke iz telefona bi protiv njih mogao da zloupotrebi bilo ko, što u trenutku nikako ne bi bilo dobro kada se vodi postupak protiv Kosmajca - naveo je naš sagovornik.
Dragoslav Kosmajac uhapšen je 9. novembra prošle godine i u pritvoru je bio tri meseca, do 10. februara, pošto je položio jemstvo od 200.000 evra. Iako je pušten iz pritvora, odlukom suda ne sme da napušta mesto boravka, a ukoliko se ne bude odazivao na pozive, novac koji je položio kao jemstvo automatski će biti uplaćen u sudski depozit.
Kosmajac se tereti da je sa Dragom Milidragom i Milanom Rapaićem oštetio budžet Republike Srbije za 11.445.000 dinara.

Privremeno oduzeli 23, vratili jednu nekretninu
Viši sud u Beogradu vratio je osumnjičenom Dragoslavu Kosmajcu jednu nekretninu koja mu je bila privremeno oduzeta u novembru prošle godine, dok je potvrdio privremenu zaplenu 23 druga objekta. Odlukom Višeg suda, Kosmajcu, njegovoj supruzi Aleksandri i sinu Lazaru privremeno je oduzeta imovina vredna oko 10,7 miliona evra zbog sumnje da je stečena novcem od nelegalno izvršenih dela. Prema nezvaničnim podacima, Kosmajac je vlasnik ili suvlasnik čak 31 stana, ukupne površine 2.700 metara kvadratnih.
Pored mnogobrojnih stanova manje i veće kvadrature, na spisku privremeno oduzete imovine, prema istim informacijama, nalazi se i šest lokala, čija je ukupna površina 900 kvadrata i procenjuju se na 1,1 milion evra. Na spisku privremeno oduzete imovine nalazi se i Kosmajčev hotel na Bulevaru kralja Aleksandra i poslovni kompleks u Velikom Mokrom Lugu.
 

Protiv njega se vode postupci i u Višem tužilaštvu, koje ga sumnjiči za podstrekivanje na zloupotrebu službenog položaja, dok beogradsko Prvo osnovno javno tužilaštvo vodi istragu protiv njega zbog poreske utaje, protivpravnog zauzimanja zemljišta i falsifikovanja isprave i prevare.
U „Beloj knjizi organizovanog kriminala“ MUP-a Srbije iz 2001. za Kosmajaca se navodi da je jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Plaća kiriju u sopstvenoj kući

Kosmajac sada živi u kući na Zvezdari, koju sada rentira od države za 1.500 evra, pošto je ona privremeno oduzeta još dok je Kosmajac boravio u pritvoru. Brojne stanove i lokale na Zvezdari Kosmajac uglavnom izdaje. Takođe, „hobi“ mu je kupovina kuća i placeva u okolini Beograda, a među njima su vikendica i plac u Grockoj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP