Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

GELERI LETELI NA SVE STRANE

Kragujevčanin u teškom stanju nakon eksplozije granate! (FOTO)

Autor: B. Nenković | 04.05.2015 - 19:52:00h | Komentara: 2

Milo Šebek iz Kragujevca zadobio je teške telesne povrede u eksploziji protivavionske granate koja se aktivirala dok je u blizini kuće palio korov i nisko rastinje. Od eksplozije koja se dogodila ovog vikenda, geleri su leteli na sve strane, a Šebeku su povređena jetra i pluća. On je odmah nakon nesreće operisan u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Foto: B. Nenković

Granata ima svuda po naselju: Vlastimir Ristić | Foto: B. Nenković

Kako je saopšteno njegovoj supruzi i sinu, on je na aparatima za disanje i lekari se bore za njegov život. U sektoru za vanredne situacije kažu da je eksploziju granate iz Drugog svetskog rata kalibra 40 milimetara izazvala vatra koju je on zapalio da bi se rešio nakupljenog korova u njivi. Supruga Snežana kaže da niko nije ni znao da tu ima granata.


- Jetra mu je bila cela raznesena u kojoj su lekari našli gelere. Doktori su nam rekli da je bila otvorena kao knjiga. Sad je važno da opet ne dođe do krvarenja - kaže Milov sin Ivan.

Foto: B. Nenković

Šebekova supruga sa sinom | Foto: B. Nenković

U naselju Vinogradi gde se dogodila nesreća, za vreme rata je bilo strelište i ovo nije prvi put da meštani nalaze neeksplodirane granate dok obrađuju svoje bašte. Jedan od meštana, Vlastimir Ristić, kaže da zaboravljenih granata ima svuda.

- Evo i na mom imanju još ima granata. Pogledajte, stoje tu…Zvao sam ljude iz sektora za vanredne situacije da ih pokupe. Za sve nas ovo predstavlja veliku opasnost. Ljudi ih nađu pa bace negde - kaže Vlastimir za "Alo!".

Foto: B. Nenković

Mesto eksplozije | Foto: B. Nenković

Vlastimir je pre nekoliko godina pronašao preko 70 granata iz Drugog svetskog rata. Roditelji su u strahu da bi mogla da eksplodira još neka i povredi decu, kao što je nastradao i njihov komšija.
Ekipe sektora za vanredne situacije su prekontrolisale ovaj predeo i utvrdile da nema granata koje bi ugrozile stanovnike.
 
Poslednji komentari
  • Gedža Vreme: 04.05.2015 20:27h

    Zovite gospođu Merkel da razminira livadu

  • Aca Vreme: 04.05.2015 20:55h

    Demineri su se oduvek zalili kako nemaju posla i kako ciscenje kvadratnog metra naplacuju manje nego sto naplacuju moleri. Prema tome svako moze da priusti tu cenu i ocisti svoje dvoriste.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP