Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DVOJICA MUŠKARACA POGINULA NA VOJNOM POLIGONU U MIOKOVCIMA

Krali municiju, raznele ih granate

Autor: V. Nikitović | 17.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Dvojica muškaraca poginula su u eskploziji koja se dogodila u nedelju oko 15 sati na poligonu za ispitivanje municije vojne kompanije “Sloboda” u Miokovcima. Sumnja se da su stradali D. K. (23) i M. K. (22) iz Gornje Gorevnice.

Čuvar na ulazu na poligon

Čuvar na ulazu na poligon | Foto: V. Nikitović

Oni su, kako se pretpostavlja, nastradali prilikom krađe čaura artiljerijskih granata koje su nameravali da prodaju kao sekundarne sirovine. Sa njima su bila još dvojica muškaraca, koji su posle eksplozije pobegli. Raskomadana tela poginulih pronašli su radnici juče ujutro, kada su došli na posao, iako se jaka eksplozija čula do Čačka, koji je petnaestak kilometara udaljen od mesta nesreće.


Preskočili bodljikavu žicu

Poligon u Miokovcima, na kom se vrši provera bojeve municije proizvedene u “Slobodi”, prostire se na površini od 80 hektara i u potpunosti je opasan bodljikavom žicom. Pretpostavlja se da su četvorica muškaraca do poligona došla kroz obližnju šumu, preskočili žice i došli do zabranjene zone gde se čuva neeksplodirana municija i gde ima najviše mesinganih čaura artiljerijskih granata.

- Obavestio sam nadležne u kompaniji čim sam čuo detonaciju, ali mi je rečeno da će ekipa stići ujutru jer se pretpostavljalo da je neka životinja aktivirala neeksplodiranu minu, što se dešavalo i ranije. Nisam odlazio dublje u poligon, jer se prema bezbednosnim pravilima barem šest sati ne sme prilaziti mestu eksplozije zbog opasnosti od novih detonacija.
U ponedeljak, kada sam sa kolegama otišao do mesta eksplozije, zatekao sam stravičan prizor. Dva tela su bila potpuno raskomadana, trup i ekstremiteti bili su odvojeni na razdaljini od 100 metara. Ništa užasnije u životu nisam video – ispričao je jedan od radnika obezbeđenja.

Bezbednosne kamere su zabeležile ulazak četiri osobe na poligon.
- Provalnici su došli do mesta na kom su odložena ubojna sredstva pripremljena za uništenje. Prebirali su po njima, a u pokušaju da ih pokupe aktivirali su ih, posle čega se dogodila eksplozija. Tom prilikom dvojica muškaraca su stradala, a vidi se kako druga dvojica beže sa poligona ka šumi - izjavio je Zoran Stefanović, direktor kompanije “Sloboda”.
Poslednji komentari
  • Pera Vreme: 17.12.2013 08:44h

    I sad bi kao trebali da ih zalimo .Lopovi na sve strane i jedini posteni sudija je onaj odozgo i valjda je i njemu dozlogrdilo sta se sve radi u ovoj napacenoj zemlji ....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP