Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRANJE KOKAINSKOG NOVCA

Kreće potraga za Šarićevih 35 miliona evra!

Autor: Blic.rs | 23.03.2014 - 09:24:00h | Komentara: 1

Tužilaštvo za organizovani kriminal i policija pokušavaju da otkriju gde je sve grupa pljevaljskog narko-bosa prala novac od prodaje narkotika iz Južne Amerike.

Darko Šarić prilikom dolaska u Beograd

Darko Šarić prilikom dolaska u Beograd | Foto: BIA

 Istraga se sada fokusirala na potragu za još najmanje 35 miliona evra koji je klan oprao tokom 2008. i 2009. Grupa Darka Šarića, kako se navodi u 13 optužnica, prošvercovala je drogu vrednu više od 60 miliona evra, a tereti se za pranje samo 22 miliona uloženih u preuzimanju preduzeća u Vojvodini, dok je oko četiri miliona evra dato za stanove i vile u Novom Sadu i Beogradu.

Novac su uložili u kupovinu 71,76 odsto akcija poljoprivrednog gazdinstva „Jedinstvo“ iz Gajdobre, vrednih 286.091.000 dinara. Ovu kupovinu uradio je advokat Radovana Štrbca. Preduzeće ima zemljište, poslovnu zgradu, silos i više poljoprivrednih mašina.
Uzeli su većinski pakete akcija u hotelima „Vojvodina“ i „Putnik“, i to preko konzorcijuma preduzeća „Maestral tours“ iz Budve i „Palić“ iz Subotice.
Ovaj konzorcijum je preuzeo hotel na aukciji 24. februara 2009, i to 69,7 odsto akcija „Putnika“ za 203.355.000 dinara i 70 odsto akcija „Vojvodine“ za 136.000.000 dinara. Metals banka iz Novog Sada dala je garancije za učestvovanje konzorcijuma na ovoj aukciji Agencije za privatizaciju u ukupnom iznosu od 90.544.000 dinara za „Vojvodinu“ i 80.000.000 za „Putnik“.
Nebojša Jestrović, bivši direktor „Future plus“ i saradnik Stanka Subotića Caneta, tereti se da je novac od prodaje kokaina plasirao u kupovinu hotela „Vojvodina“ i „Putnik“, ali i u preduzeće „Palić“ d.o.o. Za „Palić“, u čijem su sastavu hoteli „Prezident“ na Paliću, „Patrija“ i restoran „Beč“, kao i restoran u Čantaviru, dali su oko šest miliona evra.
Uzeli su i poljoprivredno preduzeće „Mitrosrem“, i to preko optuženog Zorana Ćopića i njegovog preduzeća „DTM Relations“ d.o.o. Beograd.
Osim toga, Šarić je za članove porodice kupio vilu na Dedinju, šest stanova u Beogradu, tri garaže, dve vile i brojne parcele na ukupno dva hektara u Sremskoj Kamenici, sve ukupno vredno oko četiri miliona evra. Dve ove nepokretnosti su im privremeno oduzete i njima raspolaže Direkcija za oduzetu imovinu.
 


Klan ubijao u Hrvatskoj

Puljanina Tripe Penovića (42), prema zaključcima hrvatske policije, u Zagrebu je ubio Vitomir Bajić (43) iz Priboja, jedan od najopasnijih plaćenih ubica koji su radili za klan Darka Šarića. Bajić je uhapšen 2010. u Baru i izručen Italiji zbog šverca 225 kilograma kokaina, a u septembru 2011. pronađen je obešen u svojoj ćeliji u italijanskom zatvoru. Policija je saznala i da je Penović bio u kontaktu s braćom Petrom i Antom Ćosićem, kojima se na Županijskom sudu u Splitu trenutno sudi zbog optužbi da su kao deo Šarićeve mreže krijumčarili kokain.

Sutra pred sudijom

Darko Šarić (44) će se sutra, posle četiri godine bekstva, prvi put pojaviti pred sudskim većem Specijalnog suda. On će se izjasniti o optužbama da je bio šef grupe koja je krijumčarila kokain.
Poslednji komentari
  • 888 Vreme: 23.03.2014 16:31h

    Tih par kuca i koji milion ce mu se uzeti za Javnost i Novine,a sta je sa par Stotina miliona u Dijamantima,zlatu i ko zna gde....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP