Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZAPLENA NOVCA NA CARINI

Krili novac u džepovima i donjem vešu!

Autor: E.A. | 14.04.2015 - 14:20:00h | Komentara: 0

Carinici su tokom uskršnjih praznika otkrili više deviznih prekršaja čija je ukupna vrednost 70.000 evra.

Granični prelaz

Foto: B. Vučković

Devize su svakodnevno pronalazili carinici na graničnom prelazu Preševo, pa su tako za četiri dana otkrili čak četiri takva slučaja.
Na prelazu Gradina je u istom periodu otkriven jedan devizni prekršaj koji je ujedno i najveći. Na tom prelazu se 12. aprila 2015. godine, malo iza podneva, pojavio automobil marke „BMW“, nemačkih registarskih oznaka kojim su putovala dvojica turskih državljana iz Nemačke u Tursku.
Iako su rekli da osim ličnih stvari nemaju ništa što bi trebalo da prijave za kontrolu, carinici su ipak odlučili da izvrše lični pretres obojice. Tom prilikom su u džepovima svakog od njih pronašli po 10.000 evra, dok su u donjem vešu suvozača otkrili još 37.000 evra.
Dozvoljeni iznos od po 10.000 evra im je vraćen, a suma od 37.000 evra je privremeno zadržana.
Prvi u nizu deviznih prekršaja na prelazu Preševo otkriven je 10. aprila kod državljanina Nemačke koji je automobilom „Ford“ iz te zemlje putovao u Tursku.
On je novac, odnosno 16.000 evra stavio u torbicu koju je sakrio iza zadnjeg sedišta. Dozvoljeni iznos od 10.000 evra mu je vraćen, dok je preostalih 6.000evra privremeno zadržano do okončanja prekšajnog postupka.

Dan kasnije, 11. aprila u razmaku od nekoliko sati otkrivena su dva prekršaja. U oba slučaja radilo se o državljanima Makedonije.
U prvom slučaju pola sata iza ponoći, pojavio se automobil marke „Mercedes“ kojim je putovao bračni par. Oboje su kod sebe imali novca, s tim da je kod supruge pronađeno 10.000 evra, što je dozvoljeni iznos, dok je muškarac u zadnjem džepu pantalona imao 27.000 evra. Njemu je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je preostalih 17.000 evra privremeno zadržano.
Istog dana, oko pet sati ujutro, na prelaz je u automobilu „Renault Megan“stiglo dvoje državljana Makedonije koji su takođe pokušali nelegalno da iznesu novac iz Srbije.
Carinici tokom ličnog pretresa putnika, u džepu pantalona jednog od njih, pronašli neprijavljene devize i to 25.500 evra i 6.500 švajcarskih franaka. Obojici putnika vraćen je dozvoljeni iznos, dok je preostalih 5.500 evra i 6.500 švajcarskih franaka privremeno zadržano do okončanja prekšajnog postupka.
Sličan slučaj dogodio se i 13. aprila na istom graničnom prelazu, kada je jedan turski državljanin pokušao da iznese nedozvoljenu sumu novca u unutrašnjem džepu jakne. Carinici su kod njega pronašli 18.800 evra, pa su mu vratili dozvoljeni iznos, dok su ostatak od 8.800 evra privremeno zadržali.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP