Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SLUČAJ ''STEČAJNA MAFIJA''

Krivična prijava
protiv Nate Mesarović

Autor: Beta | 21.12.2012 - 14:46:00h | Komentara: 1

Odbrana optuženih u slučaju "stečajna mafija" podnela je krivičnu prijavu protiv predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović jer je zahtev za njeno izuzeće prosledila na odlučivanje svom zameniku, umesto da zakaže opštu sednicu tog suda, izjavio je danas advokat Aleksandar Lojpur.

Nata Mesarović

Nata Mesarović | Foto: Zoran Ilić

- To je do sada neviđen slučaj da zamenik odlučuje o pitanju koje se

odnosi na njegovog pretpostavljenog. Ako je i za Srbiju mnogo je - rekao je Lojpur agenciji Beta. Lojpur je naveo da je krivična prijava podneta i protiv sudije Stojana Jokića, zamenika Nate Mesarović.
Odbrana je ranije tražila izuzeće Nate Mesarović jer je ocenila da je tokom postupka pristrasno odlučivala o procesnim radnjama i da zato ne može biti nadležna za odlučivanje o izuzeću sudija po rangu nižih od nje, čije je izuzeće takodje zatraženo, rekao je Lojpur.
Lojpur je naveo i da je Nata Mesarović odluku o odbijanju zahteva odbrane za izuzeće predsednice Apelacionog suda u Beogradu Radmile Dragičević Dičić donela 4. decembra, dok je Jokić odluku o odbacivanju zahteva za izuzeće Nate Mesarović doneo dan kasnije, 5. decembra.
- Tako je Nata Mesarović učinila još jedan prekršaj, jer je odluku o odbjanju zahteva za izuzeće Radmile Dragičević Dičić donela pre nego što je odlučeno o zahtevu za njeno izuzeće", rekao je Lojpur. U procesu protiv "stečajne mafije" pred Specijalnim sudom je optuženo 33 ljudi, koji se terete za zloupotrebe u stečajnim postupcima u vrednosti od 50 miliona evra, počinjene od 2003. godine do 2006. godine.
Kao organizatori grupe optuženi su bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević, bivši direktor Ce marketa Slobodan Radulović, koji je u bekstvu, suvlasnik firme Ekoprodukt Milinko Brašnjović, čiji se brat Miko Brašnjović ubio u zatvoru, biznismen Sekula Pjevčević, bivša direktorka Poštanske štedionice Jelica Živković i stečajni upravnik Rada Miljko Živojinović.
Poslednji komentari
  • slušalac Vreme: 21.12.2012 20:10h

    Kada će Nata da postane Miškovićeva komšinica?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP