Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POSLE SMRTI TROJICE RADNIKA

Krivične prijave zbog nesreće u Tigru

Autor: Tanjug | 11.05.2015 - 15:07:00h | Komentara: 0

Protiv tri odgovorna lica u fabrici Tigar tajer u Pirotu, u kojoj je nedavno povređeno šest zaposlenih, od kojih su trojica preminuli, inspektor rada je podneo krivičnu prijavu jer nije postupano po propisima o merama bezbednosti i zdravlja na radu.

Fabrika

Fabrika | Foto: Tigar.com

Time su, kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, izazvali opasnost za život i telo ljudi.

Inspektor rada je pisanim rešenjem naložio poslodavcu Tiger tajersa da otkloni utvrdjene nedostatke u primeni mera bezbednosti i zdravlja na radu, a podneta su i dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog utvrdjenih prekršaja u sprovodjenju propisanih mera.

Navodi se da je na osnovu nadzora na mestu gde su povredjeni radnici, pisanih izjava preživelih povredjenih radnika, izjava svedoka i rukovodilaca, kao i na osnovu pregledane dokumentacije, inspektor rada utvrdio niz nedostataka.

Nedostaci se, dodaje se, prevashodno odnose na procenu rizika u pisanoj formi za radno mesto u startnoj sobi, na način i mere za njihovo otklanjanje, na osposobljavanje povredjenih za bezbedan i zdrav rad i rad na delovima pod naponom, na propisanu dokumentaciju za opremu za rad, postupak isključenja strujnog kola, kao i na lična zaštitna sredstva i elektroizolacionu opremu.

U fabrici Tigar tajers 23. aprila ove godine, prilikom rada na utvrdjivanju kvara u startnoj sobi postrojenja za napajanje povredjeno je šest zaposlenih, od kojih su trojica preminuli od posledica povreda u Specijalnoj bolnici u Bohumu, u Nemačkoj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP