Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POSLE NEZGODE NA MALOJ KOLUBARI

Krivične prijave zbog potonuća splava

Autor: Tanjug | 03.06.2015 - 10:19:00h | Komentara: 0

Splav "Mala Kolubara" nije imao potrebne dozvole, zbog čega će biti podneta krivična prijava za ugrožavanje bezbednosti, izjavio je danas pomoćnik ministra za inspekcijske poslove u kabinetu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandar Simić.

Niko nije video  da je napustio  splav „Šejk end šejk“

Splav je bio registrovan za 60 osoba, a u trenutku potapanja bilo je oko 100 ljudi | Foto: RAS - Ilustracija

Simić je rekao da je splav "Mala Kolubara" preksinoć otvoren uz prisustvo oko 100 ljudi, zbog čega je potonuo, jer nije imao "potrebne papire", pošto mu je registracija istekla još u decembru prošle godine.


 - Neko nije obavestio Ministarstvo da tako nešto čini. Ta gospoda će dobiti krivičnu prijavu za ugrožavanje bezbednosti, a takođe im sleduje prekršajna prijava zbog neregistrovanog splava -  najavio je Simić.

Prema njegovim rečima, kazne za prekršaje iznose od 150.000 do dva miliona dinara.

Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove je istakao da se kontinuiranom akcijom kontroliše da li su svi plovni objekti na Savi i Dunavu bezbedni ili nisu.

Pre dva meseca je počela kontinuirana akcija u saradnji sa Ministarstvom za rad, carinom i rečnom policijom i obilazak svih brodova, putničkih i teretnih i splavova u priobalju, a utvrđeno je da trećina brodova nisu registrovani i koji su u nekom prekršaju, istakao je Simić.

 - Tri do četiri miliona tona robe se nalazi u sivoj zoni, kada je reč o saobraćaju, transportu robe, samo na rekama - precizirao je Simić.

Simić je ukazao i na veliki broj prekršaja u tom smislu da čamci, koji su registrovani za 12 osoba, prevoze i do 50 i 100 osoba.

Na pitanje koliko je nelegalnih objekata inspekcija zatekla na terenu, Simić je precizirao 126 splavova, od čega je 90 splavova - restorana, 20 marina i 16 priveza za čamce.

 - Pored prekršajnih prijava, preduzima se niz mera kao što su uklanjanje, zabrana plovidbi i zatvaranje - dodao je Simić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP