Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVO HAPŠENJE

Krupna zverka
pada na svetog Stefana!

Autor: Ekipa Alo! | 21.12.2012 - 23:20:00h | Komentara: 54

Prema saznanjima “Alo!”, ni približavanje predstojećih praznika nije usporilo istrage koje se vode o 24 sporne privatizacije i o drugim slučajevima borbe protiv kriminala i korupcije. Trećeg dana Božića, na Svetog Stefana 9. januara, očekuje se još jedno spektakularno hapšenje koje će zatresti Srbiju i u javnosti imati odjek skoro kao privođenje Miroslava Miškovića.

Posle Miška sledi nova krupna zverka

Posle Miška sledi nova krupna zverka | Foto: R. Garel

- Veliki su pritisci da ne dođe do hapšenja ovog čoveka. Kao i za Miškovića, i za njega stižu mnoge intervencije iz političkih i privrednih krugova, ali smo uvereni da to na kraju neće dati rezultata. I na tom primeru ćemo dokazati da u borbi protiv kriminala i korupcije neće i ne sme biti zaštićenih ma o kome se radilo. Nadamo se da su posle Miškovića svi svesni da je vreme nedodirljivih i jačih od države zauvek prošlo - kaže za “Alo!” izvor blizak istragama.

Saslušani Labus, Đelić, Kolesar, Vlahović!

Miroljub Labus, Aleksandar Vlahović, Božidar Đelić i Nemanja Kolesar bili su zbog prodaje „Sartida“ na informativnom razgovoru u policiji, u svojstvu građana.

Brzina ili stari žilet razlog je da se Vlahović posekao

Aleksandar Vlahović | Foto: Oliver Bunić

Do sada je ukupno saslušano više od 20 osoba, pišu Novosti i dodaju da će u januaru biti ispitan i biznismen Danko Đunić, a u svim ovim ispitivanjima učestvuju i zamenici tužioca za organizovani kriminal.

Miroljub Labus

Miroljub Labus | Foto: Željko Šafar

Labus je u vreme prodaje smederevske železare bio potpredsednik u Saveznoj vladi i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, Vlahović je bio ministar privrede i privatizacije, Đelić je bio ministar finansija, a Kolesar

je bio šef radne grupe zadužene za privatizaciju „Sartida“ i šef kabineta tadašnjeg premijera Zorana Đinđića. Đunić je kao vlasnik Ekonomskog instituta radio procenu ove kompanije, podseća list.

U stanu Nemanje Kolesara nađeno devet bankovnih kartica

Nemanja Kolesar | Foto: Vesna Lalić

„Sartid“ je prodat neposrednom pogodbom za 23 miliona evra „Ju-Es stilu“, dok su dugovi koji su se procenjivali na 1,7 milijardi dolara, po oceni Saveta za borbu protiv korupcije) preneti na državu.


Ova američka kompanija je na taj način dobila kompletnu novu i staru železaru sa 300 hektara zemlje, tri livnice, fabriku belih limova u Šapcu (investicija vredna 150 miliona dolara), smederevsku luku od regionalnog značaja, slobodnu carinsku zonu u Smederevu, površine od 21 hektar,
fabriku kreča u Kučevu, kao i niz drugih nekretnina.


U ovom trenutku istražne organe najviše muči činjenica gde se izgubilo šest miliona dolara od Amerike do Srbije.

Božidar Đelić

Božidar Đelić | Foto: Nemanja Kostić

List „Pitsburg post - gazete“ objavio je 2004. godine podatak da je „Sartid“ kupljen za 33 miliona dolara, od kojih 23 miliona u gotovini, šest miliona za transakcije - provizije i četiri miliona za zbrinjavanje nezaposlenih.

Policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal istražuju ko je uzeo tih šest miliona provizije, dodaje list.

Poslednji komentari
  • Avalino Vreme: 22.12.2012 00:31h

    Sve upucuje da su prozvana gospoda pogresno donosili odluke i svoj deo posla otaljali a ima indicija da su dzepove napunili do vrha a doticne firme prodali ispod svake cene i trebalo bi, ako ni za sta drugo odgovaraju za nemarnost a sud bi trebao da utvrdi koji su jos zakoni preksreni i da konacno pocne da vazi zakon i za njih kao i za sve ostale smrtnike. Jer samo tako se moze promeniti svest ljudi u Srbiji i zemlja krenuti napred.

  • Tatjanaa Vreme: 22.12.2012 01:40h

    Ma neka hapse, podugac je spisak ministara koji se trebaju pridruziti Miskovicu, Kasi......samo neka vrate pare sve koje su uzeli u drzavnu kasu da se pokrene privreda i posten svet zaposli. Dok su uzimali pare sto nisu tad razmisljali o hapsenju i zatvoru.

  • kaktus Vreme: 22.12.2012 05:19h

    Pa taj koga vrebaju može u medjuvremenu da stigne i na Mesec

  • Miloš Kikić Vreme: 22.12.2012 06:53h

    Opet najave hapšenja, ali sada ne samo u "Informeru" i "Kuriru" nego i kod vas i to kada se svi normalni zalažu za to da se prestane sa takvom praksom najavljivanja hapšenja putem štampe.Oduvek ste bili trash ali ste sa sada spustili na najniži nivo.

  • Stojan Vreme: 22.12.2012 09:03h

    Nece valjda da uhapse Deda Mraza?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP