Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

INTERNET PREVARA

Kupio „galaksi“, dobio ciglu!

Autor: B. J. | 08.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

Kupovina preko interneta za M. S. iz Svrljiga i N. P. iz Niša završila se neslavno jer su umesto željenih tehničkih uređaja koje su dobro platili dobili - ciglu i stare farmerice.

Internet prevara

Internet prevara

M. S. preko internet portala „Kupujem prodajem“ naručio je laptop marke “Samsung” i mobilni telefon HTC, platio ih 71.800 dinara. Međutim, u paketu koji je dobio našao je stare farmerice, stare krpe i parčiće cigle.


Ništa bolje nije prošao ni srednjoškolac N. P. iz Niša koji je poželeo „Samsug galaksi S4”. U kutiji od telefona koja mu je stigla bila je umotana cigla!
Obojica prevarenih mladića podnela su protiv nepoznatih počinilaca krivične prijave policiji koja je započela istragu.
Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 08.05.2014 08:01h

    Okrenes sluzbu koja je dostavila na osnovu broja adresnice daju ti adresu i kontakt telefon osobe kojoj je isporucen novac i isto vratis sa istom otkupninom pod pretnjom da ukoliko Vam ne vrate novac tuzicete ih jer kod nas postoji zakon o zastiti potrosaca.Ja sam tako uradila kad sam umesto markirane haljine dobila poguzvanu kinesku krpicu i novac mi je vracen

  • Kupujempordajem Vreme: 08.05.2014 10:28h

    ne znam koliko treba da si glup da bi te na ovaj nacin prevarili. Narucis robu, kada ti stigne otvoris paket vidis sta je unutra, ako je sve u redu onda platis kuriru. Ovo su neki debili koji su kupovali macku u dzaku.

  • Nikola Vreme: 08.05.2014 12:09h

    Sramota kako policija resava to kad nije u njihovoj nadleznosti !!! I ja sam prevaren i oni su samo digli ruke i poslali me u sud kod starci koji su jednom nogom u grobu i ne znaju nista i tako meni moj predmet propada ako ga nisu izgubili i mogu samo da sanjam mojih 300 evra …Sramota velika i to nam je drzava i nju treba da volimo ?? strasno nikad nece zivimo kako treba u ovoj drzavi koja svakim danom sve vise tone …

  • Ivan Vreme: 08.05.2014 12:34h

    Kupujempordajem, nijedna kurirska sluzba nece dozvoliti da se paket otvori pre placanja ukoliko prodavac to nije naglasio. Moze da ih tuzi. Kolegu je neki lik izradio za telefon vrednosti 80 evra. Ovaj ga zvao i rekao mu da ce da ga tuzi. Taj lik se smejao i rekao mu ajd da vidim. Kolega ga tuzio, ovaj se nije javljao na pozive od suda i na kraju ga priveli u sud. I sad umesto tih 80 evra ima da plati malo vise od 200.000 dinara na ime sudskih troskova.

  • Igoritza Vreme: 08.05.2014 13:39h

    Ana, zakon o zastiti potrosaca ne obuhvata fizicka lica u pojedinacnim prodajama. ZZP se odnosi na firme i kompanije. Fizicko lice koje deluje kao prodavac na oglasu, nije po ZZP-u duzan da postuje rokove, garancije i "nesaobraznosti". Sa druge strane, internet kupovina se posmatra kao svojevrsni ugovor, potpisan izmedju kupca i prodavca, te kupac moze da tuzi prodavca za delo obmane i sticanja licnih koristi na osnovu prevare.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP