Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TUGA

Laciku ispratili romskom himnom, a Kristijanu i Danijela tri sveštenika

Autor: N. Kolundžija | 14.07.2015 - 17:19:00h | Komentara: 0

Troje dece koje se u subotu utopilo u reci Tisi kod Đale sahranjeno je danas, a Opštinsko veće Novog Kneževca je na području te severnobanatske opštine proglasilo dan žalosti.

Opelo za Danijela Ivanova

Opelo za Danijela Ivanova | Foto: N. Kolundžija

U Banatskom Aranđelovu, na Pravoslavnom groblju sahranjen je Laslo Milenković (12) u 14 sati, a u isto vreme u Đali je sahranjena Kristijana Popović (15), dok je treća žrtva Tise Danijel Ivanov (13) na večni počinak ispraćen sat vremena kasnije, takođe na seoskom groblju u Đali.

Lacika je sahranjen u Banatskom Aranđelovu, a romskom himnom “Đelem, đelem” na večni počinak ispratio ga je orkestar drugari iz njegove škole. Želju da bude sahranjen u rodnom selu, gde mu živi otac, izrazila je i njegova sestra, koja je zajedno s bratom zbrinuta u hraniteljskoj porodici u Đali.

Otac i sestra kraj kovčega Lasla Milenkovića

Otac i sestra kraj kovčega Lasla Milenkovića | Foto: N. Kolundžija

Danijelu prepuklo srce
Tela troje dece, koja su u nedelju u Tisi, u blizini divlje plaže na kojoj su se utopili, pronašli i izvukli ronioci Žandarmerije, u ponedeljak popodne su dopremljena iz Instituta za sudsku medicinu iz Novog Sada, gde je izvršena obdukcija.

Konstatovano je da su se Kristijana i Laslo udavili, a da je Danijelu, koji je iako neplivač, ušao u vodu da pomogne drugarima, od šoka prepuklo srce.

U isto vreme na seoskom groblju sahranjena je i Kristijana Popović, uz opelo koje su služili mesni paroh Dušan Kostrešević I sveštenici Nenad Jovanović iz Srpskog krstura i Radoje Perini z Obilićeva. Sat vremena kasnije u raku pored Kristijane položeno je i telo Danijela Ivanova. Ispratili sui h drugari iz Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Srpskog krstura, koju su svo troje pohađali.

- Ovo je stražna tragedija za sve nas, jer smo u jednom trenu izgubili tri đaka i tri predivna deteta. Lacika je bio izuzetno temperamentan dečak i sudionik svih događanja u školi, dok su Kristijana i Danijel bili povučeniji, ali marljivi i vredni. Živeli su u hraniteljskoj i porodicama sa samohranim roditeljima, pa smo se trudili da im taj gubitak nadoknadimo u školi. Ne mogu da prihvatim da smo ih izgubili zauvek - kaže direktorka škole u Srpskom Krsturu Željka Jančić, koja je sa đacima i nastavnim osobljem prisustvovala sahrani.

Sahrana Kristijane Popović

Sahrana Kristijane Popović | Foto: N. Kolundžija

Paroh Srpske pravoslavne crkve u Đali Dušan Kostrešević kaže da u crkvenim knjigama nije zabeležen takav slučaj da se u jednom danu ugasi život tri mlade osobe.

- Time su tuga i bol najveći, jer su deca naše najveće bogatstvo - prozborio je sveštenik Kostrešević.

Nezapamćena tragedija desila se na divljoj plaži na 161. kilometru Tise kod Đale. Devojčicu, koja je počela da se davi pokušala su da spasu dvojica dečaka, ali su, na veliku žalost, svo troje stradali.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP