Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ĐORĐE STANOJEVIĆ (39) NASRNUO NA RADNIKE CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

„Lazarevački kanibal“ opet napao!

Autor: Gane Đorđević | 01.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 11

Đorđe Stanojević (39), Lazarevčanin o kojem se pre dve godine pročulo, kada je dvojici svojih sugrađana usred bela dana odgrizao uši, ponovo je napao! On je prekjuče u svom stanu nasrnuo na radnike Centra za socijalni rad, M. M. i M. P., koji su, za razliku od napadnutih momaka, na svu sreću ostali u „jednom komadu“!

Đorđe Stanojević

Đorđe Stanojević

Đorđe je u decembru otpušten
iz zatvorske bolnice gde je bio
smešten pošto je izujedao
dvojicu sugrađana. Pre 11
godina čoveku je odgrizao nos

Pre dva dana Stanojevićeva majka pozvala je Centar za socijalni rad, tražeći pomoć zbog sinovljevog dvomesečnog malteretiranja. Kada su socijalni radnici otišli u posetu kako bi pokušali da urazume i smire uznemirenog Đorđa, on ih je napao. Slučaj je prijavljen policiji, a Stanojević se trenutno nalazi u psihijatrijskoj bolnici „Laza Lazarević“ u Beogradu.

Ujedali ljude pod dejstvom droge
U avgustu 2012. u Lazarevcu se dogodio još jedan bizaran napad, tada je Nemanja J. iz Kraljeva ujeo za ruku maloletnu devojčicu. On je završio iza rešetaka, ali se ovaj slučaj još nalazi u sudu i dosad su u nekoliko navrata otkazivana ročišta. Zbog napada na slučajne prolaznike, Lazarevčani danima nisu spavali. Inače, baš u to vreme na ulicama ovog grada policija je zaplenila 48 grama droge „kristal“, za koju je utvrđeno da prilikom upotrebe kod korisnika izaziva ljudožderski nagon.

Direktorka centra za socijalni rad u Lazarevcu Nadežda Božić potvrdila je da je do napada došlo i da je slučaj prijavljen policiji. Ona je rekla da je upravi bolnice „Laza Lazarević“ upućen dopis s molbom da se Stanojević smesti u neku od ustanovu gde bi mogao da se obezbedi njegov duži boravak.

- Srbija ima veliki problem sa smeštajem duševnih bolesnika. Svi domovi takvog tipa nalaze se u Vojvodini. U ostalom delu Srbije takvih smeštajnih kapaciteta nema. Ovo nije prvi incident i potrebno je sistemsko rešenje kako bi se ubuduće sprečili slični slučajevi - smatra Božićeva.

Đorđe je sredinom decembra otpušten iz Specijalne zatvorske bolnice gde je proveo nešto više od godinu dana zbog napada na njegove sugrađane Nemanju Vučića (22) i Nemanju Jeremića (19). Stanojević je u stanju apstinencijalne krize izujedao dvojicu momaka koje nije poznavao.

Nemanja Vučić  ostao bez pola uveta

Nemanja Vučić ostao bez pola uveta

Nemanja Vučić

Nemanja Vučić

Jeremić je prošao s lakšim povredama pošto ga je gazda kod koga je prodavao lubenice nekako otrgnuo iz čeljusti napadača. Vučić je imao manje sreće, jer mu je Stanojević odgrizao polovinu uva. Inače, ovo nije bio prvi njegov napad na ljude, jer je pre 11 godina čoveku u kafani odgrizao nos.

Đorđu izrečena mera obaveznog kućnog lečenja
Na pitanje pod kojim je uslovima Đorđe Stanojević pušten iz zatvorske bolnice na slobodu posle samo godinu dana lečenja, iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde su nam odgovorili da je to uobičajna procedura. Kako su objasnili, stručna lekarska komisija određuje dalji tok lečenja onim pacijentima u čijim je slučajevima došlo do poboljšanja zdarstvenog stanja. Takvi pacijenti se po odluci suda mogu pustiti na slobodu uz obaveznu meru kućnog lečenja. Ta mera, kako kažu u upravi, podrazumeva da sud odredi lekara koji je dužan da redovno prati zdravstveno stanje pacijenta i da o tome na svakih šest meseci izveštava nadležni sud. Inače, u zatvorskoj bolnici ima dovoljno smeštajnih kapaciteta i to nije razlog zbog kog bi neko od pacijanata bio pušten na slobodu.

Poslednji komentari
  • milence Vreme: 01.03.2014 09:26h

    znaci u vojvodini ima najvise ludaka ..........e pa jeste ludi smo jel nikako da se ocepimo od ovih sto nas samo muzu

  • zika Vreme: 01.03.2014 09:26h

    i onda ga konzilijum pusti i niko nije kriv sta god da se desi

  • N.N. Vreme: 01.03.2014 10:31h

    I onda hajka na pse...Ovaj je opasniji od pitbula. Napada majku, slučajne prolaznike, devojčice... Šta još treba da uradi da bi bio trajno stacioniran, pre nego što ubije nekoga?

  • drLaki Vreme: 01.03.2014 10:47h

    Sto sudija nije doneo meru da mu povade sve zube ??

  • mima Vreme: 01.03.2014 11:25h

    Ocigledno je da covek ozbiljno poremecen. U k a v e z sa njim ODMAH.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP