Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUTRA SASLUŠANJE SRPSKOG DIPLOMATE

Lazarević konačno u policiji!

Autor: S. Vojinović | 18.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Otpravnik poslova naše ambasade u Atini Branko Lazarević trebalo bi sutra da se pojavi u policiji kako bi bio saslušan u svojstvu osumnjičenog u povezanost s narko-klanom Darka Šarića, saznaje „Alo!“ U suprotnom, on će biti uhapšen čim kroči u Srbiju! Naš izvor iz istrage tvrdi da ni Lazarević, ali ni Ministarstvo spoljnih poslova više ne mogu da odlažu saslušanje.

Branko Lazarević

Branko Lazarević | Foto: Aleksandar Levajković

- Ukoliko se Branko Lazarević ne pojavi u policiji, za njim će, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, biti raspisana policijska potraga, što znači da će biti uhapšen čim uđe u zemlju. Ministarstvo spoljnih poslova, koje je tražilo od policije i tužioca da se suđenje već nekoliko puta odloži, imalo je dovoljno vremena da pronađe zamenu za mesto otpravnika poslova naše ambasade u Atini, koje Lazarević sada obavlja.

Sa Šarićem povezan preko zeta!

Lazarević je sa Šarićem povezan i preko Nikole Dimitrijevića, koji je pravosnažno osuđen za pranje Šarićevih para. Dimitrijević je inače Lazarevićev zet. Ubrzo posle privođenja Dimitrijevića, Lazarević je 2010. godine sa mesta šefa kabineta ministra policije Ivice Dačića, preko noći i bez dana radnog iskustva otišao u Atinu u diplomatiju. Inače, Lazarević i Dimitrijević su zajedno osnovali firmu „DTM rilejšens“, koja je služila za pranje para klana Šarić. U toj firmi Lazarević je imao udeo od 40 odsto. On se u avgustu 2007. povukao iz vlasničke strukture firme, a stoprocentni vlasnik postaje Dimitrijević.
 

Dakle, više nema odlaganja. Inače, policija i tužilaštvo imaju dovoljno dokaza da se Lazarević nađe iza rešetaka. Prema tvrdnjama svedoka saradnika u procesu protiv Šarića, sve ukazuje da je Lazarević narko-klanu dostavljao informacije o merama koje se preduzimaju protiv njihovih pripadnika. On će biti saslušan i samo od tužioca zavisi da li će se naći iza rešetaka - objašnjava sagovornik „Alo!“

Izvor iz istrage kaže da su kontakti Lazarevića i Šarićeve grupe zabeleženi na 130 diskova (fotografije, tonski i video-zapisi), nastalih 2008. i 2009. kada je on bio jedan od najuticajnijih ljudi u MUP-u, a postoji i izveštaj policije od 13. januara 2012. u kojem se ukazuje na vezu s članovima narko-klana, Zoranom Ćopićem i Radovanom Štrpcem, glavnim optuženim za pranje Šarićevih para u Srbiji. Kriminalistička policija je u svom dokumentu navela da je Lazarević javljao Štrpcu „da članove Šarićeve grupe prati i prisluškuje policija, pa da obrate pažnju na komunikaciju“.

- Štrbac mi je saopštio kako mu je Lazarević rekao da nas prate, ali da je to sve pod kontrolom, da on to drži i ako bude trebalo da nas hapse, da će Laza njega obavestiti o tome. Posle izvesnog vremena Štrbac je opet došao i rekao da sklone telefone, jer je dobio dojavu od Lazarevića da ih prate, a da će možda i da ih uhapse - izjavio je na suđenju zaštićeni svedok Mile Jerković.
Poslednji komentari
  • humanista Vreme: 18.02.2014 07:38h

    molim istražnog sudiju I druge pravosudne rukovodioce da danas izdaju naredbu za zagrevanje posebne prostorije-ćelije u nadležnom zatvoru I pripreme je za dugoročno lazarevićevo nastanjenje I boravak u njoj.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP